Zijn elektrische tandenborstels en waterflossers zacht voor het tandvlees?

Ik overweeg over te stappen op een elektrische tandenborstel. Het lijkt mij echter dat je hiermee niet goed de druk kan uitoefenen op tanden en tandvlees. Van Braun heb ik het verouderde 3D excel kunnen uitproberen (roterend) en deze vond vond ik vrij hard op het tandvlees aanvoelen.

Tot slot vraag ik mij af of een waterflosser de investering waard is. Ik heb twee spalkjes achter de tanden gekregen na mijn beugelbehandeling te hebben afgerond. Dit maakt het wederom moeilijk te flossen met draad. Tandenstokers, hoe klein ook, werken niet omdat er niet genoeg ruimte tussen de tanden aanwezig is. Houten stokers zijn te groot, softpicks zijn te slap en knakken door.

Ik heb het floss probleem i.v.m. het metaal in de mond vaak voorgelegd bij mijn tandarts maar die komt iedere keer opnieuw met stokers aan. Deze forceert en drukt ze dan hardhandig tussen de tanden. Pijnlijk en naar mijn inziens geen optie. Een waterflosser lijkt een goede uitkomst te zijn... Maar werkt dit eigenlijk wel en is het zacht voor het tandvlees?

Bedankt voor de eventuele antwoorden en reacties.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met een waterfloss heb ik geen ervaring, dus ik kan je maar een half antwoord geven. Wij hebben hier een Philips Sonicare, daar zit een 'massagestand' op, die geeft dan rustigere trillingen voor je tandvlees, dus misschien moet je een elektrische tandenborstel kiezen die die stand heeft, en dan de tandenborstel niet te hard tegen je tanden/tandvlees drukken (maar dat moet je nooit doen). Toegevoegd na 2 uur: In onderstaande bron kan je informatie vinden over de waterfloss. Vooral het volgende lijkt me voor jou relevant: "Ik heb gezien dat werd beweerd dat je door de waterpik je tandvlees zou kunnen beschadigen (door de harde kracht) of dat je de bacterien als het ware 'dieper onder/in je tandvlees zou kunnen spuiten'. Ik gebruik het apparaat nu al een tijdje en vraag me af of ik me hier zorgen over moet maken/voorzichter met het apparaat moet omgaan." "Dat er bacteriemie veroorzaakt zou worden door de waterflosser blijkt niet waar te wezen. Dat is namelijk goed onderzocht. Het is een spookverhaal geweest wat te ronde ging." "Sinds ongeveer 'n maand hebben we thuis binnen het gezin ook zo'n Waterpik staan en de ervaringen zijn heel positief! Vooral het tandvlees vaart er wel bij. Al mijn voorheen gevoelige plekjes tussen de kiezen zijn nu gezond. Als ik op mijn tandvlees druk, komt er eerst netjes een witte gloed die na loslaten weer verandert in een mooi roze tandvleeskleur. "

Bronnen:
http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php...

Ik heb een oplaadbare waterflosser (waterpik) en dat flost prima, vooral als je een beugel of draadje hebt. Je voelt je tandvlees wel iets bewegen en je zult er zeker aan moeten wennen, maar het maakt er goed schoon. Door de waterdruk wijkt je tandvlees iets waardoor het ook ertussen wordt gereinigd. Enige nadeel van de oplaadbare variant is de slechte accu, die is na 1x flossen leeg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100