Bestaat er een manier om tanden te bleken die niet slecht is voor je tanden?

Ik ben een fervente koffiedrinker en ex-roker. Ik zou graag van de opgebouwde aanslag op mijn tanden af willen, maar iedere manier om je tanden te bleken lijkt een deel van het glazuur te verwijderen, wat me niet goed lijkt op de lange termijn. Bestaat er niet een vorm van bleken waarbij je juist een wit laagje om je tanden heen legt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Men kan tanden thuis bleken, maar het ook laten doen in de tandartspraktijk. Thuis bleken ( home bleaching) kan op basis van vernis, kleefstrip of gel. Het mooiste gaat het echter in een bleeklepeltje dat via de tandarts gemaakt is en precies om de tanden past. Daarin kan dan per tand een druppeltje bleekgel worden gedaan. Thuis bleken is goedkoper dan bleken bij de tandarts en kan op afstand begeleid worden door een specialist. De bleekmal kan worden hergebruikt bij een latere nabehandeling en de procedure neemt een aantal uur in beslag, verdeeld over een aantal dagen of nachten. Bleken bij de tandarts (in-office bleaching) gebeurt steeds op basis van een gel, met een hogere concentratie van het hoofdbestanddeel. De gel wordt toegepast in combinatie met bleeklamp (warmte en licht versnelt de reactie) of gel in combinatie met KTP-laser (de juiste golflengte zorgt voor een fotochemische reactie). Bleken bij de tandarts verschilt qua bleekmiddel verder niet van de thuisbleek-methode. De procedure neemt een aantal uren tijd in beslag, verdeeld over verschillende afspraken. Volgens een artikel dat in mei 2009 in de Consumentengids is gepubliceerd is de eerste methode het beste. In dit artikel is o.a. het volgende te lezen: 'Een parelwit gebit is niet langer voorbehouden aan de sterren uit Hollywood. Steeds meer mensen laten hun tanden bleken. Volgens Joost Roeters, universitair hoofddocent tandheelkunde, heeft onderzoek inmiddels aangetoond dat bleken geen kwaad kan, en dat thuis bleken met een bleekmal het effectiefst is.'

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bleken_(tanden)

Gewoon naar de mondhygiënist gaan en je gebit laten reinigen. Dan krijg je vanzelf een fraaier gebit en dan kan ook bekeken worden of bleken wel kan, niet bij iedereen is het een succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100