Wordt je kaak breder naar mate je ouder wordt?

2 vrienden van mij hebben beide een beugel gehad en een draad achter de tanden.. toch zie ik dat ze allebei een klein spleetje beginnen te krijgen tussen de voortanden. Wordt je kaak breder naar mate je ouder wordt en de 20 bent gepasseerd? Ofwel.. verandert je botstructuur in je gezicht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De manier waarop je tanden geplaatst zijn, is niet rotsvast, al zou je dat wel denken als je ooit hebt meegemaakt dat er een tand of kies getrokken werd. Je ziet dat bijvoorbeeld aan veranderingen nadat een beugel verwijderd is (vroeger stonden al mijn tanden kaarsrecht, nu schuift een snijtand weer heel langzaam met een randje een beetje achter mijn voortand) of aan het effect van het verwijderen van één tand/kies (ik heb nog 1 verstandskies, de tegenoverliggende is jaren terug getrokken, en de nog zittende kies komt door een gebrek aan 'tegendruk' stiekempjes steeds iets verder naar boven uit m'n kaak). Dus ook als je kaak uitgegroeid is, heb je geen garantie dat je tanden exact zo blijven staan als nu.

Tot een bepaalde leeftijd word je kaak breder. Als je uit bent gegroeid, stopt ook de groei van je kaak. Bij sommige mensen duurt "groeien" langer dan bij anderen. Het kan dus zijn dat je na je 20ste jaar nog steeds een beetje groeit en daarmee ook de botten in je hoofd. In de buik van een moeder begint die groei en eindigt per persoon verschillend, maar ik neem aan dat iedereen op zijn/haar 25ste jaar uit is gegroeid. Dat van die tanden wat je zegt, kan ook andere oorzaken hebben. Bijvoorbeeld; duimen (op je duim zuigen) dus misschien duimen je vrienden nog :p

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100