Krijg je vrij voor verstandskiezen trekken?

Binnenkort gaan ze bij mij 2 verstandskiezen trekken. Ik heb een afspraak op een werkdag staan (1 dag in de week vrij, kaakchirurg 'opereert' net die dag niet), maar nu geeft mijn werkgever aan dat tandartsbezoeken, en dus ook het trekken van verstandskiezen in je eigen tijd moet gebeuren. De dagen van de afspraken mag ik wel gaan mits ik die 2 dagen elders inhaal. Dat betekend dus dat ik 2 weken 5 dagen zal moeten werken. Ik had verwacht dat dit onder 'Bijzonder Verlof' oid zou vallen.
Ziek melden zit er al niet meer in (dan zouden verstandskiezen echt met verstand te maken hebben gehad) omdat ik al doorgegeven heb welke data ik naar de kaakchirurg ga. Achteraf gezien had dat de beste optie geweest, maar van fouten leer je. Als ze er boven uit moeten (nu alleen 2 onder) ga ik dat dus anders aanpakken.
Mijn vraag is nu eigenlijk: Mag dit volgens de CAO (ik vind er niets over terug), of staat daar niets over in en ligt dat aan de regels van je werkgever?

De CAO waar mijn werkgever onder valt is de CAO Gehandicaptenzorg of de CAO Jeugdzorg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt verstandskiezen trekken of operatie verwijderen door een kaakchirurg, wat is het bij jou want in het laatste geval zijn mensen er gemiddeld 3 dagen ziek van. Omdat je het over een kaakchirurg hebt denk ik het laatste. Dit is een specialist en het is dus een operatieve verwijdering, een soort operatie dus. Dit kun je niet vergelijken met naar de tandarts gaan en een kies laten trekken. Je vraag stel je dus verkeerd, het gaat niet om trekken. Maak dus duidelijk dat dit een specialistenafspraak is en een operatieve ingreep en dat dit dus gewoon gelijk staat aan een operatie met een paar dagen herstel. In een CAO staat niet hoeveel dagen je krijgt bij welke aandoening maar ik vermoed dat hier gedacht wordt aan iets simpels. Neem anders contact op met een bedrijfsarts. http://www.tandartsplein.nl/dossiers/informatie/de-verstandskies.html Toegevoegd na 1 minuut: in de eerste regel mist een letter f: het is operatief verwijderen.

In de wet is niets geregeld over verlof bij dokters- en tandartsbezoek. Werkgevers kunnen hierover zelf afspraken maken met hun werknemers. Deze afspraken moeten zij wel vastleggen in de arbeidsvoorwaarden. Zijn er bepalingen vastgelegd in de cao, dan mag de werkgever daar niet in het nadeel van de medewerker van afwijken. Veel werkgevers laten hun personeel gewoon onder werktijd naar de huisarts, de tandarts of het ziekenhuis gaan. Zij spreken vaak wel af dat het bezoek aan het begin of het einde van de werkdag moet worden gepland. Bezoek is soms ziekteverzuim Het mag natuurlijk niet zo zijn dat een werknemer niet naar de dokter kan, omdat zijn werkgever dat niet goedvindt. Als er een acute medische noodzaak is voor het doktersbezoek, valt dit onder ziekteverzuim en heeft de werknemer recht op loon. Als er geen sprake is van een medische noodzaak, kunnen werkgever en werknemer altijd afspreken dat gemiste uren moeten worden ingehaald. Voor parttimers kan de regel gelden dat zij op hun vrije dag naar de dokter moeten gaan. De werkgever doet er wel verstandig aan om dit vast te leggen in de arbeidsovereenkomst of het personeelsreglement. In het CAO kon ik niets vinden hierover. Lees je contract en de huisregels van het bedrijf nog eens, misschien staat daar iets in.

Bronnen:
www.rendement.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100