Is het normaal om een maand na het trekken van een kies steeds meer last te krijgen?

Kies was dood, met ontsteking bij de wortelpunt. Ik heb de hele tijd al last er van, maar sinds een paar dagen weer zo dat ik er haast niet van kan slapen. Is dit normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, het is niet normaal, het komt wel voor dat het tandvlees ontstoken raakt na het trekken van de kies, dus het beste is om terug te gaan naar je tandarts.

Een maand kan wel, maar dat is wel vrij lang! Wat je vaker ziet bij eerst al een ontstoken wortelpunt, is dat het omliggende gebied in de kaak zelf ook aangetast is (geweest) en daar zitten nog aardig wat zenuwen, en DIE geven je dan die pijn en ook napijn ;) Soms met ook uitstraling naar een oor en oog bv...(aangezichtszenuw) De zenuw in je kies was dood zei je, dus die kwelgeest kan het niet zijn. Maar door schoonmaken van de kanalen kan wel hele gebied geprikkeld/geïrriteerd raken. Probeer zo min mogelijk die plekken te triggeren (met kauwen) en desnoods even weer de pijn dempen met bv 1000 mg paracetamol of iets anders dat tevens ontstekingsremmend werkt en overleg maandag met je tandarts maar! Sterkte! (bron: recente eigen ervaring met precies ditzelfde en uitleg van de tandarts)

Zoals gezegd terug (vlug) naar de tandarts en vooral een foto laten maken. Sterkte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100