Waarom zou je op een gouden kroon die mislukt geen geld terugkrijgen bij inname?

Ik heb een tand met kroon moeten laten trekken omdat het tandvlees terugtrok. De kroon heb ik meegevraagd. IK sta nu voor een dure uitgave van een implantaat. mijn vraag is zou ik nog iets voor die kroon terugkrijgen als ik die tegen goudwaarde inlever zodat ik dat implantaat beter kan betalen. de goudprijs is hoog.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Goud is goud, hè. Natuurlijk kun je nog een aardig bedragje terug krijgen voor je gouden kies. Ga er maar mee naar een juwelier en laat hem/haar de oud goud prijs vaststellen. Ik vermoed zelfs dat het bedrag je nog wel mee zal vallen. Groet, Ton

Ja, wel iets. Echter is een kroon niet van puur goud en weegt een kroon maar weinig. Er zal misschien 2 a 3 gram puur goud in een tand zitten. (dit kan ook minder zijn) 1 gram is 40,- waard dus dan zit je maximaal aan de 120,- In de praktijk zal dat een stuk minder omdat een kroon als afvalgoud gezien wordt, meer dan 50,- zal het niet worden. Toegevoegd na 2 minuten: foutje in mijn antwoord, er zit 2 a 3 gram goud in een kroon, dit is geen puur goud. (ik moet nog ff wennen aan de nieuwe look)

Bronnen:
http://fhjfactcheck.wordpress.com/2010/01/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100