t.g.v.een gebitsprothese heb ik een blaar in mijn mond. Maandag kan ik bij de tandarts terecht. Heeft iemand een tip om de pijn wat te verzachten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je bij de apotheek even een doosje Bocasan haalt , en een van die zakjes oplost in water, en dat water zachtjes in je mond laat "spoelen". Het reinigt ook, maar het heeft ook een zachte en helende werking op blaren en dergelijke.

Bronnen:
uit eigen ervaring.

Spoelen met kamillethee werkt ook heel goed!

Bij de Etos verkopen ze pyralvex dit is een geneesmiddel speciaal voor blaasjes in de mond. Een paar keer per dag aanstippen en een half uur ervoor en erna niks drinken en eten.

Als je de prothese niet nodig hebt kan je hem gewoon uitdoen zodat de blaar kan genezen.

Met een plakmiddel, zoals Fixodent, kun je de druk wat gelijkmatiger verdelen. Het zal het probleem niet oplossen maar minder pijn bij het kauwen scheelt toch weer.

Probeer Gum Aftamed gel eens. Het is verkrijgbaar bij Kruidvat, Etos of bij de apotheek. Het vormt direct een beschermend laagje over het wondje en dekt daarmee de in het wondje blootliggende zenuweinden af. Deze kunnen niet meer worden geprikkeld, zodat de pijn snel vermindert. Omdat het wondje is afgedekt, vermindert de kans op infectie en krijgt het wondje de bescherming om te helen.

Bronnen:
http://www.aftamed.nl/werkingaloclair/index.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100