Hoe kan het dat me neus gaan jeuken/kriebelen als ik mijn tanden poets met een elektrische tandenborstel?

Wanneer ik mijn tanden poets met mijn elektrische tandenborstel gaat mijn neus jeuken/kriebelen. Wanneer ik er over wrijf of heb met mijn hand/vinders heen en weer doe (links > rechts) dan stopt het. Laat ik hem los dan gaat hij weer jeuken/kriebelen. Weet iemand waardoor dit komt of hoe ik het kan voorkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De trilling van de tandenborstel hebben een zeer hoge frequentie die door de tanden een uitweg zoeken Naar een ander uiteinde. In dit geval de neus. Het puntje van de neus zit vol met zenuw uiteinde en is zeer gevoelig.

Doordat er in je gezicht (en zeker in dit stuk) veel verschillende kleine spiertjes en zenuwtjes zitten kunnen de trillingen van je elektrische tandenborstel makkelijk naar andere delen van je gezicht gaan. In je neus voel je het sterk door de verschillende zenuwuiteinden die daar zitten en in dit seizoen door de temperatuur al geprikkeld zijn. Het is juist een positief teken dat je aangezichtspiertjes in goede staat verkeren. Mocht je er echt last van krijgen zou ik zeggen, overleg met je tandarts over eventueel een andere tandenborstel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100