Hoeveel kost een beugel ?

Waarschijnlijk krijg ik een beugel, ik weet nog niet welke alleen ik vroeg me af hoeveel dat kost omdat de een zegt dat het in de verzekering zit en de ander zegt dat het gratis is ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoeveel het kost is afhankelijk van: A de orthodontist en B: de afgesloten verzekering. De orthodontist bepaalt hoe duur de beugel is, dit zou rond de 1200 euro liggen. Waarschijnlijk heb jij/je ouders wel een verzekering afgesloten voor orthodontie, hierbij ontvang je - afhankelijk van het type polis - een deel terug. Dat kan varieren van 50%, 75% tot 100% vergoedt. Dit is wel vaak tot een bepaald bedrag.

Hoeveel het kost hangt af van welke beugel(s) je krijgt, hoe veel controles je moet en hoeveel röntgenfoto's je moet laten maken. Zie pagina 3 en 4 van de link nza. In de beugelgalerij vind je alle beugels die gebruikt worden in Nederland. In Nederland ben je verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Als je als wist dat je een beugel moest in december, had je de kans om een extra verzekering af te sluiten. Hoeveel er vergoed wordt, hangt van de verzekering af die je hebt. Er zijn verzekeringen die de beugel helemaal vergoeden tot een bepaald bedrag, maar er zijn ook verzekeringen die een gedeelte van de beugel(s) vergoeden. Ook hangt het van je leeftijd af, als je volwassen bent is de vergoeding anders dan wanneer je nog geen 18 bent. Als je nog geen 18 bent hangt het af van de verzekering die je ouders hebben afgesloten en ,als je ouders gescheiden zijn, bij wie je woont. Als je het zeker wilt weten hoe dit voor jou geregeld is, moet je in de polisvoorwaarden kijken. Ook kun je een mailtje sturen of telefoneren naar de verzekering.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100