Helpt alcohol bij een ontsteking?

Ik heb een ontsteking in mijn mond vanwege een wortelkanaal behandeling van mijn kies. Helpt het als ik alcohol drink zodat dit mijn bloed reinigd van bacteriën? Als het erger word moet ik antibiotica kuur doen werd mijn gezegd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de ontsteking puur en alleen is veroorzaakt door de wortelkanaal behandeling, dan helpt alcohol niet. Als er na de behandeling iets van eten tussen een kies en het tandvlees is gekomen, dan is de ontsteking veroorzaakt door bacteriën. Op zo'n moment kan je met een spuit (zonder naald) mondwater op de plek van de ontsteking spuiten. En mondwater bevat inderdaad alcohol die de bacteriën dood. Gebruik echt nooit mondwater op basis van chloorhexidine. Dit is echt puur bedoeld voor hardnekkige tandplak, en is veel te agressief voor een bacteriële ontsteking. Eventueel zou je in plaats van mondwater ook sterke drank kunnen gebruiken, om te spoelen. Maar dan moet je iets sterkers dan wijn hebben. En dan net als mondwater spoelen en uitspugen. Door alcohol te drinken kan je echter nooit een hoog genoeg percentage in je bloed krijgen om bacteriën te doden. Dat gebeurt namelijk pas rond de 15% alcohol. Dat is een promillage van 150 (dat is 300x de toegestane hoeveelheid waarbij je nog mag autorijden). Je bent eerder zelf dood dan dat je de bacteriën dood. Ongeveer 600 consumpties alcohol.

Een ontsteking moet je naar mijn idee laten behandelen, maar niet met alcohol. De mond schoonhouden (poetsen waar het kan) en spoelen bij de wond. Neem een aspirine tegen de pijn.

Een goeie borrel doet wonderen, bij mij was whisky het hulpmiddel. Het ontsmet, neemt eventuele pijn weg en je slaapt er stukken beter door. Als je een slok neemt, dan door je mond heen laten lopen/ spoelen, met kracht langs de betreffende kies laten gaan l Sterkte !

Nee, want dit dood ook de goede bacterien. Gebruik daarom Chloorhexidinen bv.PerioAid, Corsodyl en Oral-B Chloorhexidine, zijn zeer effectief ter voorkoming van plak en tandvleesontsteking. Uit vele studies blijkt dat, wat betreft de antibacteriële werking in de mond, chloorhexidine nog steeds één van de meest effectieve stoffen is. Niet voor niets wordt chloorhexidine ook door veel tandartsen, mondhygiënisten en kaakchirurgen voorgeschreven om tandheelkundige behandelingen te ondersteunen en/of de mondhygiëne te verbeteren. Het kan worden gebruikt als een aanvulling op, of in bepaalde gevallen ter vervanging van poetsen, ragen en flossen, zoals na een operatie in de mond, als poetsen onmogelijk is. Het is erg belangrijk dat in Mondspoelmiddelen geen alcohol zit. Spoelen met alcohol kan namelijk kanker veroorzaken en dood tevens ook de goede bacteriën in de mond. Toegevoegd na 11 uur: Ik vind dat kanker ook ver gezocht.. Kan het helaas niet deleten

Bronnen:
http://www.tandartsplein.nl/dossiers/mondv...

Door de alcohol zal het wel wat 'verdoven'. Maar de ontsteking gaat daardoor niet weg.

Lijkt mij niet zoveel effect hebben. Koop een doosje Oral B Bocasan. poeder voor mondspoeling bij het Kruidvat ofzo. Dat voorkomt en geneest infecties en ontstekingen in de mond.

Het drinken van alcohol helpt niet om je bloed te te reinigen van bacterien.Luister liever naar het advies van je tandarts.Wat je nu wel kan helpen is het eten van veel fruit en groente met veel vitamine, en het goed schoonhouden van je gebit. Je lichaam vecht zelf tegen die ontsteking,en daarom wacht de tandarts nog even met de antibiotica kuur.Je kunt je lichaam helpen door goed en gezond te eten,en wat meer fruit en groente te eten.

Ik denk dat je beter eerst je tandarts kan bellen met deze vraag. Anders gewoon die antibiotica kuur doen als het niet weggaat. Een ontsteking kan n.l. ook je tandbot of naast gelegen wortel aantasten. Ik heb veel gedonder gehad door een vorige slechtere tandarts en nu na 1,5 jaar heb ik door schade en schande veel geleerd. (Alles weer goed gekomen ook gelukkig!) Antibiotica is nu eenmaal voor ontstekingen die niet willen genezen. Van welk lichaamsdeel dan ook in veel gevallen. Sterkte!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100