Wat moet ik doen als ik niet kan eten door mijn beugel?

Nee, het is geen pijn ofzo, maar steeds als ik iets probeer te bijten met mn snijtanden breekt een van die kubusjes..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de 1e en 2e dag at ik soep en vla en andere zachte dingen, ik dacht dat het nooit weg zou gaan, maar na een paar dagen voel je de beugel niet meer tijdens het eten ;-) gewoon geduld hebben is het beste

Ik heb ook een beugel en heb dat ook gehad. Het duurt maar 3 fagen ong. Nouja nu echt antwoord op je vraag: doe koek afbreken, eet zachte dingen zoals aardappels, blender het.

Eet zachte of vloeibare dingen, harde dingen niet afbijten, en gewoon kleine hapjes nemen.

Dat zou niet moeten gebeuren. De slotjes kunnen loskomen van je tanden, en als je op echt harde dingen bijt, zal dat ook gemakkelijker gebeuren. Maar ze horen niet te breken, en je moet gewoon kunnen eten met je beugel in. De orthodontist zal proberen om de slotjes zo te plaatsen dat je er niet echt op bijt als je iets afbijt. Bij jou is dat mogelijk niet goed gelukt. Misschien moeten ze net iets hoger of lager op je tanden staan, of op net een wat andere afstand van elkaar. Ga dus even terug naar je ortho en leg het probleem uit. Soms kan een kleine verandering van positie al een enorm verschil maken in het eetcomfort.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100