Is mijn tandvlees ontstoken?

Ik heb al een paar dagen heel erg last van het tandvlees dat achter mijn linker kies zit. Gisteravond is het door gaan zetten en het doet nou echt heel veel zeer! Omdat ik denk dat het mijn tandvlees is vind ik het niet noodzakelijk om naar de weekend tandarts te gaan. Wie kent dit en weet wat er tegen helpt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Is het bij een verstandkies die door komt? Dan kan dit het zijn. Meestal is het moeilijk om het tandvlees bij een verstandkies schoon te houden en dit kan voor ontstoken tandvlees zorgen. Bloed je tandvlees ook als je het poetst?

Aangezien het moderatieteam weer erg enthousiast is met verwijderen van antwoorden, nogmaals mijn antwoord. Het is zo niet te zeggen of je ontstoken tandvlees hebt, Dat kunnen we zo niet zien, maar als t erg rood ziet en bloed zou dat wel eens kunnen. Je kan het beste je tanden poetsen met parodontax tandpasta, dat voorkomt ontstoken tandvlees. Voor nu zou ik bij de drogist listerine halen en daar je mond mee spoelen. Hopelijk laten ze dit antwoord wel staan......

Lijkt er idd op. Wat heel goed helpt is kamillosan, te koop bij de drogist op basis v kamille. Ontsmet en verzacht. Het fijnste is de flacon met spray. Heb je na vijf dagen nog last of wordt de pijn erger, ga dan naar de tandarts.

Bronnen:
http://www.medapharma.nl/Producten/Gezondh...

ik herken dat, heb er ook wel eens last van. bij het poetsen ook je tandvlees meepoetsen door de borstel er schuin op te zetten helpt. voor gezond tandvlees moet je regelmatig een tandenstoker gebruiken. in het begin kan dat wat bloeden maar dat gaat vrij snel over. bij twijfel gewoon een afspraak maken met een mondhygiënist of een tandarts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100