Wat te doen tegen nachtelijk knarsetanden ? Resultaat een gebit dat kapotgebeten is. Alle vullingen weg om de 6mnd enz.Kalmeerpillen helpen niet..

Vermoedelijk komt het omdat ik in een periode van ernstige stress zit en misschien ook omdat ik omwille een mislukte rugoperatie aan de morfine (patchen) zit om de pijn te kalmeren. Tandarts stelt een duur niet terugbetaald "mondstuk" voor wat je 's nachts inbrengt. Heeft er iemand ervaring ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn diverse oplossingen of behandelingen mogelijk, van een bitje tot een elektronisch apparaatje dat het tegen gaat. Zie de bron voor meer info.

Bronnen:
http://www.tandartsplein.nl/dossiers/aando...

Mee naar de tandarts, in eerste instantie. Die kan een soort 'bitje' voor je maken dat je 's nachts kunt dragen, zodat in elk geval de schade aan je tanden beperkt blijft. Inderdaad kan knarsetanden (bruxisme) een psychisch verschijnsel zijn alsook een bijwerking ; uiteindelijk zul je dus aan die oorzaken moeten gaan werken - of gewoon levenslang met een bitje slapen natuurlijk. Nog veel meer informatie, over de oorzaak, de gevolgen en de behandeling in de bron. Toegevoegd na 4 minuten: Dat het bitje niet vergoed wordt in de huidige tandartsverzekering zal vermoedelijk zijn omdat een kapot gebit natuurlijk geen levensbedreigende aandoening is. Het kost echter ook weer geen duizenden euro's (eerder ergens rond de 200) ; die keus zul je dus zelf -uit behoud voor je gebit- moeten maken ; het gaat echt ettelijke jaren mee.

Bronnen:
http://forum.fok.nl/topic/430264/2/25
http://www.slaapklachten.nl/tandenknarsen

Zo'n mondstuk is heel functioneel. Het is glad waardoor je je tanden beschermd en het knarsen gaat er ook sneller van weg. Het is inderdaad een enorme dure aanschaf maar je kan er veel voordelen uit halen. Het is overigena wel wennen en je moet er wel voor zorgen dat het mondstukje ook confortabel zit. Zodra je ook maar iets voelt drukken kan je hem ook niet gebruiken, dan kan je je mond openhalen.

Helemaal met de voorafgaande reageerders eens. Een van mijn beste vriendinnen had/heeft dit probleem. Door het 'bitje' dat ze nu heeft en waar ze 's nachts mee slaapt blijft haar gebit intact, allemaal kronen trouwens door het knarsen, en zegt zelfs ze dat ze nu rustiger slaapt. Evenals haar partner die gek werd van haar geknars. ;) Ze moest er even aan wennen en maakte grapjes dat ze zich net een paard voelde enz. maar voelt ze nu stukken beter omdat ze beiden weer goed slapen. Sterkte en succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100