Waarom is de tandartsverzekering uit het basispakket gehaald?

Het is bewezen dat mensen naast psygische klachten ook andere gezondheidsklachten kunnen krijgen als zij (door geldgebrek) niet naar de tandarts kunnen.
Vandaar mijn vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Grotendeels bezuiniging, en ook weer de drogreden: "Als mensen zien wat het kost, zorgen ze beter voor zichzelf". Alle andere redenen zijn op zich te weerleggen: 'Een aparte verzekering is handig want die hoef je niet als je een kunstgebit hebt' - sja, niet iedereen gebruikte anticonceptie (de pil is nu ook nog maar zeer beperkt vergoed), niet iedereen heeft geneesmiddelen nodig, noem maar op. En ja, als het echt misgaat kun je weer net als vroeger zien wie er geld heeft en wie niet, aan het gebit. (Even zwartwit gesteld.) "Voordeel": het kunstgebit zit wel in de basisverzekering...

De kosten voor de tandarts bij een gezond gebit kunnen (veel) lager zijn dan de premie. Aan de tandartsrekening zal je niet snel failliet gaan en dus is het goed om de verzekering als optie te hebben. Bij een verplichte tandartsverzekering betalen ook mensen met een kunstgebit mee aan de kosten van anderen. Erg sociaal, maar niet altijd gewenst. En door je gebit goed te onderhouden heb je zelf enigszins de kosten in de hand.

Bezuiniging! Met dank aan CDA, PVV en VVD

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100