Ik weet hoe een tandarts verstandskiezen verwijderd maar hoe doet een kaakchirurg dat met kiezen die scheef onder het kaakbot liggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat gaat met hakken en zagen waarbij het de kunst is om het kaakbot niet (al te zeer) te raken. Nog een ander groot verschil met de tandarts is de pijn na de ingreep. Omdat er bij de kaakchirurg meer gewroet is zal het ook meer pijn doen.

Eruit snijden! Bij mij zijn ze in het ziekenhuis verwijderd, ook omdat ze schuin stonden en niet te trekken waren. Ze hebben ook nog lopen boren door 1 van de verstandskiezen. Niks van gevoeld, iedereen ziet er altijd tegenop maar het was bij mij tot 2x toe (de ene week de linkerkant, paar weken later rechterkant) best wel relaxed!

Verstandskiezen die scheef onder het kaakbot liggen, liggen erg dichtbij een belangrijke aangezichtszenuw. De kaakchirurg zal dus een incisie maken en de kies in kleine stukken boren en deze stukjes er uiteindelijk uithalen. Als de verstandskiezen niet scheef onder het kaakbot liggen snijd hij deze er gewoon uit en hoeft hij/zij dus niet eerst voorzichtig de kies kapot te boren.

HannesSlooba heeft gelijk. De kaakchirurg gaat als snijdend en zagend te werk. Ik heb het nu twee keer meegemaakt. Een keer met extreem veel napijn en een keer zonder enige napijn. Een kaakchirurg wordt ingeroepen als er chirurgie nodig is om een kies te verwijderen. Dat wil zeggen, het dieper ingrijpen in weefsel onder steriele omstandigheden. Een normale tandarts kan dit niet doen, omdat deze puur op de tanden en kiezen zelf is gericht en minder op het weefsel en bot wat daaraan ten grondslag ligt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100