heb een slecht gebit. geen aanv. verz. 6jr niet bij tandarts geweest. nu veel last heb angst, hoe krijg ik nog iets vergoed?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou een afspraak maken met je tandarts en erbij zeggen dat je heel bang bent en 6 jaar niet bent geweest en dat ze die keer alleen mogen kijken en foto's maken. Vraag ook even wat dat kost. Dan gaan ze een behandelplan opstellen. Vraag of ze het zo doen dat ze de dingen die echt binnen een half jaar moeten bij elkaar zetten en wat ook in januari kan. Dan moet je beslissen: ga je die kosten aan nu of niet. En dan wel zorgen dat je je in december aanvullend laat verzekeren als de kosten hoog zijn. Sterkte!

Ik zou een s contact opnemen met een regulier tandarts en je door te laten verwijzen naar een specialist voor bijzondere tandheelkunde. Dat dit om angst gaat etc. Dit kan deels onder de basisverzekering vallen echter een tandarts en specialist kan je daar meer over vertellen

Als je boven de 18 bent,zal je het inderdaad zelf moeten betalen.Maar zo kan je toch ook niet door blijven lopen,het is slecht voor je gezondheid en het staat ook niet mooi. Een mooi gebit is een rijk bezit hoor, en daarom moet jij je er op een of andere manier proberen overheen te zetten. Kijk eens op internet voor een angst tandarts in jou buurt. Maak dan een afspraak om alleen maar te laten kijken, nou daar hoef je niet bang voor te zijn, en heb je in ieder geval vast een x in de stoel gezeten. Neem evt iemand mee waar je vertrouwen in hebt,want anders ben je de helft al weer vergeten wat de tandarts zegt (van de zenuwen) Die tandartsen stellen je echt op je gemak hoor,gewoon doen. Het allerbeste.

Als je geen aanvullende verzekering hebt, krijg je geen vergoeding voor de reguliere tandheelkunde. Als je tenminste ouder dan 18 bent. Wat je wél vergoed krijgt, zijn de specialistische tandheelkundige behandelingen (als bijvoorbeeld de kaakchirurg eraan te pas moet komen) en tandheelkunde die je nodig hebt door een ongeval of een ernstige aangeboren afwijking van mond en/of gebit. Ik neem aan dat die laatste twee niet van toepassing zijn. Gewone behandeling bij de tandarts wordt dan niet vergoed. Wél kun je die behandelingen opvoeren als bijzondere ziektekosten bij je belastingaangifte. Als je over de drempel komt doordat je veel kosten maakt, of als je al andere bijzondere ziektekosten hebt waardoor je aan de drempel komt, kan dat een hoop schelen. Een regulier consult is niet zo duur. Zoals anderen al zeggen: ga langs bij een tandarts, leg je verhaal uit, en vraag de tandarts een behandelplan op te stellen. Overleg wat noodzakelijk is voor nu (wat jou van je acute klachten af helpt) en wat eventueel later nog kan. Dan kun je indien nodig voor volgend jaar wél een aanvullende tandzorgverzekering afsluiten. De enige verzekering waar je tussentijds aanvullende pakketten 'aan' en 'uit' kunt zetten, is volgens mij FBTO. Mocht je daar toevallig zitten, dan zou je nú al een aanvullende tandverzekering af kunnen sluiten. Wel gelden er dan wachttijden voor bepaalde behandelingen, en omdat het nu al bijna april is, zou je je af moeten vragen of je daarmee dan beter af bent dan wanneer je pas vanaf volgend jaar een aanvullend pakket afsluit (rekenen dus). Bij alle andere verzekeringen kun je sowieso pas volgend jaar je verzekering in laten gaan. Als je extreem angstig bent, zou je een speciale angsttandarts kunnen zoeken. Maar zeker de jongere generatie tandartsen kunnen over het algemeen prima omgaan met angstige patiënten: om de één of andere reden komt tandartsangst redelijk veel voor. De meesten weten er dus echt wel mee om te gaan. Spreek af dat er tijdens het eerste consult alleen maar gepraat en eventueel gekeken wordt, en dat de tandarts heel goed vertelt wat hij gaat doen, en alles overlegt. Ook kun je afspreken dat de tandarts meteen stopt als jij je hand omhoog steekt, zodat je wat meer een gevoel van controle krijgt, en weet dat je het altijd kunt aangeven als je een pauze nodig hebt of wilt stoppen.

Maak een afspraak bij een tandarts en laat hem een kostenplaatje maken en op papier zetten . En ga daarmee naar jou ziekenfonds en vraag wat dit alles jou gaat kosten . En dan kunnen zij ook even kijken naar jou eigen bijdrage .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100