Ik heb vaak last van afte, heeft iemand nog tips?

heb nu afte naast mijn kies en doet behoorlijk zeer! heb wel aftamed gekocht om het erop te smeren.

Weet jij het antwoord?

/2500

• Lokale preparaten op basis van lokale anesthetica (bv. lidocaïne) kunnen de pijn verlichten. Zelden is er een prikkelend gevoel of een allergische reactie. Bij uitgebreid gebruik van lokale anesthetica bestaat er, zolang het mond- en keelslijmvlies gevoelloos is, risico van verslikken. Om het effect zo lokaal mogelijk te houden, wordt de voorkeur gegeven aan een viskeus preparaat van lidocaïne (Xylocaïne Visqueuse). • Lokale preparaten op basis van chloorhexidine (Baxil ® (spray), Eludril® (oplossing), Corsodyl® (gel, oplossing, spray) gaan secundaire besmetting van de wondjes tegen. Chloorhexidine kan de tanden bruin kleuren; misschien wordt de bruinkleuring tegengegaan door de tanden te poetsen vóór de mondspoeling. • Lokale preparaten op basis van een corticosteroïd (bv. triamcinolonacetonide 0,1%, Kenacort A, onder vorm van gingivale pasta) zouden de pijn verlichten en de genezing versnellen. Bij patiënten met ernstige recidiverende aften is systemisch gebruik van corticosteroïden een mogelijke behandeling, maar er is geen bewijs dat dit doeltreffender is dan lokale toepassing van corticosteroïden, en het risico van ongewenste effecten is groter.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Aften wordt meestal veroorzaakt door gebrek aan een vitamine (weet even niet welke). Roosvicee drinken schijnt erg goed te helpen.

Tegen de pijn kun je wat zout op je vinger leggen en het er tegenaan drukken. Kan wel even vreselijk zeer doen, maar daarna is de pijn wel (voorlopig) weg. Helaas zit die aft er dan nog wel steeds.

Mijn zoon had hier ook vaak last van. Ik dacht dat het kwam omdat hij niet goed poetste, want dat is vaak een oorzaak. De mondhygiëniste liet ik dit controleren, maar daar lag het bij hem niet aan. Ik kwam er allengs achter dat hij dit kreeg van ongeschilde appels. Hoe goed ze ook afgespoeld waren. Toen hij voortaan de appels schilde, was het over. Aftamed helpt goed. Het legt een beschermend laagje over de blaar en daardoor infecteert het niet meer. De eerste 2 min. na het aanstippen iet met je tong aanraken om het beschermend laagje te laten vormen.Wel het eerste uur erna niet eten of drinken. Je wang kan iets gevoelloos worden en dan loopt het er zo weer uit. Toegevoegd na 3 minuten: Vaak is je weerstand ook lager als je aften krijgt. Vitamine C is dan ook een optie om ze niet steeds terug te krijgen.

Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar een collega zei me onlangs toevallig dat ze haar mond met zout water moest spoelen. Zo vaak mogelijk.

ik heb hiervoor "dentie" besteld bij de natuurapotheker, . dit is een poeder op basis van verkoolde aubergines en zeezout. smaakt heel vies, maar sindsdien nooit of tenimmer nog last gehad van aften.... ik gebruik het nu al zo'n 20 jaar. ik poets er elke avond mijn tanden mee. eerst met tandpasta, dan met dentie. vroeger, als ik een ontstekingetje voelde opkomen, smeerde ik er dik dentie op en liet het 10 minuten inwerken. daarna spoelde ik met zo heet mogelijk water.

Spoelen met bosbessensap wil ook weleens helpen.

Pyralvex Berna is een soort jodiumtinctuur. In dit flesje zit een klein kwastje waarmee je de aften kunt aanstippen. dit kan je kopen bij een drogist.

AFTA JUVENTUS bij de eerste tekenen aanbrengen enkel verkrijgbaar in Spanje ALLUINSTEEN met het steentje tegen de afte duwen tot de afte dicht is apotheek AMIDON (stijfsel voor de was) smeer het wit product op de afte warenhuis BIERGISTTABLETTEN een 4-tal/dag natuurwinkel COLCHICINE dagelijks 1 comprime colchicine van 1mg innemen WEL eerst: speciaal bloedonderzoek apotheek DAPSONE onder dokterstoezicht en regelmatig witte en rode bloedcellen laten controleren apotheek ECHINACEA Purp. MT het product met een oorstokje op de aft wrijven apotheek GARCINIA-MANGOSTANA een 100% natuurlijk product natuurwinkel, kruidvat GELE POMPELMOES bij gewaarwording van een aft, ’s morgens en ’s avonds een GELE pompelmoes eten, en dit 2 à 3 dagen GREEN MAGMA een supplement dat u voorziet van de nodige basenoverschotten natuurwinkel, kruidvat HEEL-MUCOSA COMPOSITUM (ampullen) combineren met ENGYSTOL (tabletjes) - 2x/week, 1 ampul in glas water; gedurende de dag met kleine slokjes de mond spoelen en inslikken - 3 x 1tablet/dag: tablet opzuigen (1 week toepassen; 1 week geen tabletjes nemen, dan terug een week toepassen.) Bij acuut aftenprobleem, meerdere tabletjes opzuigen. Deze 2 producten 3 maand toepassen apotheek KENACORT zalf voor het slapengaan op de afte doen, de aft verdwijnt na 2 dagen product is uit de handel, maar apotheker kan zelf samenstellen apotheek L’EQUILIBRE VITAL een supplement dat u voorziet van de nodige basenoverschotten natuurwinkel, kruidvat LASER EN OPTISCHE VEZEL na 6 tot 12 behandelingen zijn de aften weg kinesitherapeut of huidarts die beschikt over laser en optische kabel MOERBEIEN-confituur 1 eetlepel/dag MONDSPOELING (recept) Chloorhexidine 0,2% Benzocaïne 0,04% Muntwater ad 200ml regelmatig spoelen apotheek PANOTILE oordruppels helpen om te verdoven een beetje op een oorstokje aanbrengen, op de aft wrijven apotheek, op doktersvoorschrift PANSORAL (rode tube) zalf niet verkrijgbaar in België, wel in Frankrijk PARODONTAX tandpasta warenhuis PROPOLIS TINCTUUR iedere ochtend (VOOR ALTIJD) een 10-tal druppels op een stukje brood PYRALVEX aanbrengen met borsteltje apotheek PYRIDOXINE (vit. B6 en vit. C) + een antiseptische mondspoeling 1 tablet/dag de pyridoxine dagelijks innemen, bij stopzetting komen de aften na 3 weken terug mondspoeling na het tandenpoetsen apotheek Etc. etc. Klik voor meer op de link hieronder.

Bronnen:
http://www.vincentvanquickenborne.be/blog/...

Wordt ook veroorzaakt door tomaten. Bel je tandarts even voor advies. Toegevoegd na 1 minuut: Als het naast een kies is zou ik even een afspraak maken voor de tandarts. Niet om je bang te maken maar het kan ook duiden op een ontsteking aan de wortelpunt. De ontsteking kan niet weg en vorm zich een bultje aan het oppervlak.

Hextril is het geschikte product tegen aften. wegens zijn antibacteriële werking is Hextril aangewezen bij mondaandoening. Dagelijks 2x per dag spoelen.

Bronnen:
www.zelfzorg.nl/product.php?id=510

Spoelen met Zilverwater, hierdoor worden de bacterieen om zeep geholpen . Werkt uitstekend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100