Is het normaal dat als 's ochtends om 9:00u. je verstandskies is getrokken, het nu nog bloedt? (15:00u.)

Het bloedt niet heel hard meer, maar er is steeds wel een beetje ('vers') bloed in mijn mond.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Normaal. Maar speel niet met je tong op het plekje. Wat je nu hebt zijn na-bloedingen. Als je mond binnen 1 min vol met bloedt is moet je wel je tandarts bellen. Je moet het vergelijken met een wondje wat je onder de kraan houdt. Deze stolt niet snel omdat het te vochtig is. Zo is het ook in je mond omdat het vochtig is kan het lang duren voordat het dicht is. Stop er eventueel een gaasje dubbel tussen en bijt erop houd dit een uur in je mond. Dan is het weer een stuk minder/over.

6 uur bloeden is wel erg lang. Op een tandarts site stond het volgende: Nabloeding Een beetje bloed vermengd met speeksel is normaal na het trekken van een kies of tand. Als het bloeden na twee uur niet gestopt is, kunt u het volgende doen: vouw een verbandgaasje dubbel, leg het op de plek van de wond en bijt er stevig op gedurende ongeveer een kwartier. Wanneer de bloeding nog niet ophoudt, neem dan contact op met de tandarts of de dienstdoend tandarts. Tevens wordt het inslikken van grote hoeveelheden bloed afgeraden. Mocht u antistollingsmedicijnen gebruiken en last hebben van nabloedingen, dan wordt u dringend verzocht contact op te nemen met de tandarts, dienstdoende (spoed-) tandarts of EHBO van het ziekenhuis.

Dat is niet zo raar. Als je thuis gaasjes hebt, dan kun je deze even opvouwen en op de wond doen, vervolgens even bijten zodat het beetje bloed daarop gaat en het minder vochtig is bij de wond. Dit gedurende 5 á 10 minuten vast houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100