Kunnen gaatjes in je tanden dicht groeien? Zo ja, hoe werkt dit?

Ik ben doodsbang voor de tandarts, het is zo erg dat ik ziek word van de stress als de datum van een tandartsafspraak dichterbij komt. Sinds een paar jaar ga ik niet meer naar de tandarts omdat het niet meer verplicht is na je 18de. Ik heb een gaatje in een kies maar ik merk er niets van qua gevoeligheid of het groter worden. Ik ging me dus de bovenstaande vraag afvragen. Bij voorbaat dank voor het antwoord!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De buitenste laag van je gebit bestaat uit tandglazuur. Dat is weer opgebouwd uit apatiet, een mineraal en dus geen levend weefsel. Daarom kan een gaatje niet dichtgroeien.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Glazuur_(biologie)
https://nl.wikipedia.org/wiki/Tand#Samenstelling

Gaatjes in je tanden groeien niet dicht,worden alleen maar groter.dus hoe langer je wacht,hoe slechter je gebit wordt.

Gaatjes in je tanden zijn cariës. Meer weetjes hierover staan in de bronlink. Over je vraag zelf. Daar heb ik nog nooit van mijn leven iets van kunnen lezen of horen. Meestal hoor je het omgekeerde. Omdat je ze hebt (en niet laat verzorgen) worden ze groter en kan het zelfs zijn dat na verloop van tijd ze zo groot zijn dat ze pijn gaan doen omdat ze al tot in je tandzenuw komen.

Bronnen:
http://www.mijnorthodontist.be/page20/page...

Ja dat kan. Enkel en alleen als het een oppervlakkige beginnende gaatje is. Goed schoonhouden je gebit en mond. Gebruik listerine de roze! aar zit alles in wat je tanden helpen.twee maal per dag goed spoelen. Is het gaatje/gat dieper en groter dan word het toch echt tandarts behandeling. De bacteriën en voedsel gaat er dieper in. Hoe weet ik dit? Zelf meegemaakt op een voortand die is zelf weer geheeld. Maar dan moet het echt oppervlakkig een klein gaatje zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100