Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Gezonde vetten zetten zich niet op in ongezonde vetten.
Als de temperatuur te hoog is wordt het zwart. Koolstof.
(Lees meer...)
3 jaar geleden
Als de oventemperatuur boven de 200 graden komt (of beter: als de vetten boven de 200 graden worden verhit) gaan ze langzaam verkolen. Het blijven dus geen vetten meer. De uiteindelijke koolstof is niet giftig (denk ook aan b.v. norit), maar de tussenproducten vóór de koolstof behoren tot de polycyclische aromaten (PAK's) die erom bekend staan dat ze kankerverwekkend zijn. Datzelfde effect heb je echter ook als je brood verbrand of je tosti zwart wordt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding