Kan je aardbeien die nog wit zijn en nog rood moeten worden al eten?

Soms vallen aardbeien al van de plant af als ze nog wit zijn. Kan je die al eten of moet je ze eerst rood laten worden omdat ze anders niet gezond zijn, en waarschijnlijk minder lekker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Tot het punt van rijpen zijn aardbeien niet zoet en lekker, maar zuur en bitter. Tijdens het rijpen onder invloed van zonlicht worden ze roder, zoeter en heerlijk ruikend. Dat is een biologisch ingebouwd proces om te voorkómen dat de plant geen zaad zal verspreiden omdat de vruchten voortijdig gegeten worden. Als je een onrijpe aardbei eet worden jouw zuur- en bitterreceptoren geactiveerd en die geven jou het teken dat het oneetbaar of zelfs giftig is. . . . Voor het juiste begrip: ik beweer hierboven niet dat onrijpe aardbeien giftig zijn, alleen dat de smaak ervan jou laat weten dat ze niet eetbaar zijn.

Toegevoegd op 13 juni 2020 11:04: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100