Hoe gevaarlijk is het om te bakken in een pan die kleine krasjes bevatten?

Ik heb een kleine pan die ik regelmatig gebruik (zie foto in bijlage) en deze bevat kleine krasjes.

Je hoort het wel dikwijls, dat bakken in een pan die krassen bevatten kankerverwekkend is, toxische stoffen verspreid, enz.

Maar ik vraag mij af in welke mate dat dit klopt?

Toegevoegd op 17 februari 2020 17:07: subcategorie, afbeelding

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij anti-aanbakpannen zit het probleem bij het te heet maken van de pan. Bij normaal gebruik voor bakken en braden kan het geen kwaad. Zorg sowieso, dat boter en vet niet zwart worden (dan is de pan te heet). Als de pan versleten is vervangen door een keramische pan. De krasjes zorgen er wél voor, dat het anti-aanbak-effect minder wordt.

Oude teflon pannen kunnen giftige stoffen bevatten. Voor nieuwere pannen zou fat niet meer moeten gelden (voor zover nu bekend) Teflon is van zichzelf een zacht materiaal. Dit betekent dat de teflonpan op den duur slijt en er teflondeeltjes in je eten terecht komt. Kijk maar eens goed naar de teflonpan die je in de kast hebt staan. Is deze bodem nog helemaal glad of mis je hier een daar een stukje? Deze stukjes komen tijdens het koken, bakken, en braden in je eten terecht, en dus ook in je lichaam. Er zijn nog geen directe aanwijzingen dat dit gevaarlijk is voor de gezondheid.

Bronnen:
https://keramische-koekenpan.nl/oude-teflo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100