Hoe kan ik mijn honger stillen?

Altijd als ik ook maar een split seconden denk aan eten dan komt er een honger gevoel op in mijn maag die wel urenlang door kan gaan. Hierbij maakt het niet uit wat voor eten het is. Het kan brood zijn het kan een banaan zijn, maar ook ongezonde dingen zoals een broodje gehaktbal of een patatje met. Weet iemand hoe ik deze honger dan kan stillen of is het gewoon niet te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ben je wel gezond? weet je dat zeker? Daarvan uitgaande kan je meer drinken en dan bedoel ik water of thee zonder suiker. Een volle maag heeft geen honger/trek. Gezond eten betekent volkoren brood ipv wit en zilvervlies rijst. Veel groente en niet altijd dezelfde, variatie is belangrijk. Fruit zit vol met fruitsuikers jawel dat is ook suiker, daarom 2 stuks per dag. Afleiding zoeken anders gezegd iets doen helpt ook. Als het een probleem blijft ga dan eens naar een diëtist(e) en schrijf thuis eerst alles op. Zoals wat en hoeveel je hoe laat eet, maaltijden, snacks en fruit dus alle tussendoortjes. Eerlijk zijn dat helpt anders is het een nutteloze bezigheid. Succes hoor Tjoostrik.

Er van uitgaande dat je verder gezond bent, zijn er twee dingen die je kunt proberen: -Eet minder vaak, maar eet wel goed en genoeg als je eet. Drie stevige maaltijden helpen beter tegen honger dan de hele dag snaaien. Het merkwaardige is, dat je honger krijgt van eten (je lijf verwacht meer als je eet, een restantje van ons oermensbestaan). -Eet meer eiwit. Koolhydraten en suiker zorgen voor honger, eiwit (vlees, vis, zuivel) stilt de honger honger. Als je honger hebt, bak een ei, of haal een stuk vis (makreel bv).

Eet in plaats van brood of koek knäckebröd met 20+ smeerkaas. Vult goed heb ik gemerkt. Brood, ook al is het volkoren, heeft teveel koolhydraten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100