Mijn vriendin eet heel weinig, hoe kan ik haar helpen?

Mijn vriendin eet heel weinig, zo'n 400 calorieën per dag maximaal. Wel wandelt ze 2 uur per dag minimaal. Ze gaat (weet niet zeker of ze nu nog steeds gaat) wel naar een diëtiste, maar dat was/is voor afvallen. Ze is in een halfjaar van cup E75 naar A75 gegaan en is nu 53 klio. Ze is dan wel 1.55 m maar ze wil nog steeds afvallen. Ze eet geen vlees, nauwelijks zuivel, geen vezels en veel groente. Haar avond eten bestaat uit paprika en nog ene andere groente. Ontbijt is 30 gram musli en 200 ml amandelmelk en lunch is 50 gram havermoud pap. Geen tussendoortje, hooguit een appel. Ze zei zelf al dat ze denkt dat ze een koolhydraten fobie heeft, maar ze mist niet alleen koolhydraten.
Als ze een diëtiste ziet, dan zal die haar toch nooit zo weinig laten eten? Ik maak me heel veel zorgen om haar, zeker omdat ze heel snel nogal doordraait met dit soort dingen. Kan iemand me adviseren wat ik kan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Deel duidelijk uw eigen bezorgdheden mee, en gebruik hierbij enkel 'ik-boodschappen'. Met andere woorden, bespreek uw bezorgdheid als UW probleem. Natuurlijk, het staat buiten kijf dat u hoopt dat uw bezorgdheid ook de bezorgdheid wordt van uw vriendin. Verduidelijk de redenen waarom u zich bezorgd maakt. Bedenk wel wanneer je iemand wilt helpen: je komt als het ware aan iemand zijn verslaving. Het kan dus best zijn dat je dit niet in dank wordt afgenomen en je boze, afhoudende reacties krijgt. Ren hiervoor niet weg, laat de persoon weten dat je er voor haar bent.

Toegevoegd op 02 juni 2018 08:26: bron, tekst
Bronnen:
http://www.proud2bme.nl/Artikelen_voor_oud...

Eerst zal hier vastgesteld moeten worden wat er gaande is en of het een verslaving (anorexia) of fobie is. Iemand met een fobie en / of verslaving kan men enkel helpen door dwang, het persoon dwingen zich te laten behandelen, mogelijk dat u uw relatie er voor op het spel moet zetten om het persoon wakker te schudden. Sterkte

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100