Wie weet wat ik tegen ,mijn eetprobleem kan doen?

Hoi,

Ik voel me al een tijd rot.
Dat komt omdat ik mezelf dik vind.(is ook zo)
Ik schaam me er gigantisch erg voor. Het maak niet uit waar ik ben ik voel me de hele dag klote over. K'heb daar door ook weinig zelfvertrouwen gekregen. Mijn probleem is ik kan gewoon niet stoppen met eten kopen/pakken. Dan probeer ik gezond te eten enzo, kom ik thuis heb ik zo'n trek dat ik het niet kan laten om een zak chips/snacks of snoep te eten.
ben al paar x bij een soort diëtist geweest die de huisarts voor me aanwees.
Me ouders zeggen ook ja je bent dik, je moet minder eten. maar daar blijft het ook bij.

Nu is mijn vraag weet iemand wat mij nou kan helpen waardoor ik echt maar dan ook echt stop met (vr)eten. en weer gezond ga leven waar door ik me weer fit ga voelen.?

Groepjes mij...

Weet jij het antwoord?

/2500

In jezelf moet zich een bepaald besef ontwikkelen waar je helemaal achterstaat. Een diëtiste zal zeker goede eetadviezen geven, maar de beheersing ligt bij jezelf. DAAROM raad ik je aan nog eens met de huisarts te praten om de begeleiding van de diëtiste te combineren met de begeleiding van een psycholoog.

De eetmeter op https://mijn.voedingscentrum.nl kan je misschien helpen. Je kan een account maken en dan invullen wat je iedere dag eet en van wat voor stoffen je teveel of weinig krijgt en hoeveel vet, suikers etc. er allemaal in bepaalde voeding zit. Vraag eens aan je ouders of ze je willen helpen. En dan bedoel ik of ze wat strenger willen zijn op het gebied van eten, dat je bijv. niet zomaar ieder moment een plak cake kan pakken. Ook zou ik een apart bedrag neerleggen wat je iedere week mag uitgeven aan eten en waar je absoluut niet over heen mag gaan. Als je er dan een keer onder blijft geeft het je ook weer moed. En maak eens kennis met gezondere alternatieven in snacks of basismaaltijden. Probeer af en toe wat nieuws in je basismaaltijden. Dat maakt dat je je meer verheugd op je normale eten en je dus minder snackt. En als je snackt, zorg dan voor gezonde snacks. Ook is het een kwestie van wennen, suiker is verslavend. Als je een tijdje minder suiker eet raak je eraan gewend en is veel wat je daarvoor at ineens te zoet. Begin bijvoorbeeld met het drinken van water of thee zonder suiker (als je thee niet lekker vind kan je ook beginnen met een paar schepjes suiker erin om het daarna af te bouwen naar geen). Water raak je makkelijk aan gewend en na een tijdje is frisdrank niet zo lekker meer als het was; geloof me.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100