Hoeveel gram dextrose kan je maximaal per dag innemen?

Is het veilig om 200 gram of meer pure dextrose per dag in te nemen gemengd met collageen over een periode van een maand bijvoorbeeld om aan te komen in gewicht?

Heeft het enig nadelig effect op 1 van je organen bij grote doses?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dextrose is druivensuiker. De World Health Organization zegt dat mensen minder dan 10% van de calorieën die ze per dag binnenkrijgen moeten halen uit suikers. Tweehonderd gram suiker levert 800 kilocalorieën. Volgens de WHO is dat dus véél te veel, en zou je je moeten beperken tot (afhankelijk van je lengte en gewicht; dat laatste schat ik nu laag in en ik vermoed bovendien dat jij niet heel veel aan sporten doet) maximaal vijftig gram. Suiker levert dan wel energie (calorieën), maar het voorziet je lichaam niet van de nodige vitamines, mineralen en vezels. En bovendien is het slecht voor je gebit. Je kunt beter kiezen voor volkoren graanproducten, fruit, peulvruchten en groentes om gezonde koolhydraten binnen te krijgen en beter op gewicht te komen.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie...

Menselijk bloed heeft tussen de 4,0 en 7,8 millimol glucose per liter tot max 10,0 millimol. Dit is de bloedsuikerspiegel. Is de bloedsuikerspiegel hoger, dan is er waarschijnlijk sprake van diabetes mellitus. Druivensuiker is glucose, een grote hoeveelheid is zeker af te raden. wat de maximale waarde is wat jij binnen mag krijgen ligt dus aan je bloedsuikerspiegel en verschild bij ieder mens.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100