Kan ik bier blijven drinken bij mijn dieet?

Zelf ben ik net paar dagen begonnen met het aanpassen van mijn voeding en wat gezonder te gaan leven. Ik probeer zoveel mogelijk koolhydraad vrij te eten om zoveel mogelijk vet te verbranden. Alleen mijn enige min puntje is in het weekend ga ik meestal uit alleen kan ik dan nog wel bier blijven drinken? Op internet staan verschillende dingen van wel tot niet.

Maakt bier je veel dikker als je het alleen soms in het weekend drinkt? En val je dan niet meer af om je af en toe bier in het weekend drinkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je koolhydraat vrij wilt eten en drinken zoals je schrijft, dan is bier geen goed idee. Bier bevat namelijk nogal wat koolhydraten in de vorm van alcohol. Sommige soorten alcoholvrij bier zijn aangezoet met suiker, wat ook een vorm van koolhydraten is. Toegevoegd na 8 uur: Alcohol zelf is geen koolhydraat maar een omzetting van koolhydraten. De meeste koolhydraatarme diëten beschouwen alcohol wel als zodanig, dus: niet doen. Daarnaast stimuleert alcohol het hongergevoel en de vetopslag, wat contraproductief is voor je dieet.

---Ja, bier maakt je veel dikker en je valt niet meer af als je alcohol blijft drinken. Beter is het voor alcoholvrij te kiezen in eerste instantie instantie--- ------------------- Nee, als je nou gewoon een halfjaar helemaal geen alcohol drinkt en in plaats van 'op dieet gaan' anders gaat eten/leven? dan is de stress van het diëten er af en kun je na een half jaar weer af en toe een of twee biertjes drinken. NIET (bijna) koolhydraat vrij eten. Wel minder koolhydraten en zoals gezegd anders. Je moet niet vetloos eten en ook niet koolhydraat vrij, je moet gewoon eten en een beetje opletten. Zoals volkoren kiezen en 30+ ipv 48+ kaas. Geen vette vleeswaren/worst maar wel rosbief of rookvlees. Eet meer groenten en ook aardappels en minder (en eventueel minder vaak) vlees maar niet waar iedereen altijd maar weer in vergelijkbare situaties voor kiest 'kipfilet'! NIET doen, gewoon een kippedij of -poot of een hele kip in de pan of aan de grill, een beetje vet is niet erg, vet is ook nodig. Kies voor NIET diëten , kies voor gewoon eten alleen een beetje anders. Dat is namelijk wel vol te houden. Alcohol is een slecht idee als je nu wilt afvallen, dan zit je jezelf in de weg. Aan de ene kant moeite doen en dan alles weer teniet doen door in het weekend aan het bier te gaan, niet slim. Houdt het een halfjaar bv vol en kijk waar het je brengt. Natuurlijk moet je ook bewegen/sporten en beter fietsen dan in een auto/bus/trein te zitten en neem de trap ipv de lift. Het zijn open deuren, maar toch, het maakt het hele verschil. (Vergeet trouwens niet je omvang te meten, niet alleen op de weegschaal staan maar ook je taille en je bovenbenen en je armen en opschrijven, zodat je ziet als je misschien geen kilo afgevallen bent, er toch een verschil is in centimeters in omvang dus. Dat is ook verandering!) Samenvattend: normaal eten (ook ontbijten, die motor moet op gang komen met brandstof) en bewegen/sporten en voorlopig geen alcohol. Je wilt toch afvallen! Als je nou ziet wat dit met je lichaam doet, weet je over een halfjaar wat je kan doen, verder afvallen (is dat wel nodig?) of weer in het weekend voor een biertje kiezen! De keuze is aan jou. Succes!

Ja, het is geen probleem om een maal per week bier te drinken bij een koolhydraatarm dieet. Ik doe het ook. Ik neem een maal per week een snipperdag op mijn koolhydratenarm dieet. Dan drink ik bier en eet ik beperkt ander koolhydraten zoals een ijsje bijvoorbeeld. De dag na de snipperdag is er een gewichtstoename, maar op die dag eet ik extra weinig koolhydraten, zodat ik weer in "vetverbranding" kom. De dag daarop volgend ben ik weer op mijn oude gewicht.

Nee. Bier bevat zowel suiker (ongeveer 30-50 gram/liter, afhankelijk van het soort/merk bier) als alcohol (5% w/v; 40 gram/liter). Beide zijn grote bronnen van energie. Die suiker is natuurlijk absoluut niet te combineren met een koolhydraatarm dieet; de alcohol wordt afgebroken en opgeslagen in je lever als vet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100