Waarom mag men drie gasten ontvangen in deze coronatijd?

Waarom is het getal drie "heilig", waarom geen vier? Een kleinkind is jarig, en waarom mogen er dan geen twee opa's en oma's op bezoek komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Drie gasten ontvangen is niet onredelijk weinig. Bij meer dan drie gasten spreek je toch al gauw over een klein feestje of bijeenkomst. Daarnaast moet je natuurlijk ergens een grens trekken. Als de grens vier was, kun je de vraag stellen: waarom geen vijf?

Mijn vermoeden is dat deze regel is ingesteld omdat dan in het algemeen van toepassing is dat je in privésfeer met maximaal vier mensen samen mag zijn. Want het is duidelijk geworden dat hoe meer uitzonderingen er zijn, hoe moeilijker de afspraken begrepen en opgevolgd kunnen worden. Het is nu standaard maximaal 4 in huissetting en maximaal 30 in externe ruimten. Als je vier gasten hebt ben je in totaal met vijf mensen. Alleen als je in een grote ruimte bent mogen er meer personen aanwezig zijn. Dus als de verjaardag van dat kleinkind voor de familie heel belangrijk is zou je voor het feest bijvoorbeeld een theaterzaal met clown of poppenspeler kunnen huren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100