Is de coronavirus aan het verzwakken?

Zolang die coronavirus (Covid-19) er nog is, dan zal die, denk ik, anderen kunnen besmetten. Er kan zelfs een golf van nieuwe besmettingen komen. Een andere kwestie is, of het aantal ernstige gevallen gelijke tred zullen houden met die besmettingen ten opzichte van maart en april. Ik vind, dat het gaat om het aantal ernstige gevallen en niet om het aantal besmettingen.

Weet jij het antwoord?

/2500

'Dit is nog onduidelijk. Met name in de Zuid-Amerikaanse landen waar men de virus niet zo serieus neemt en daarmee de meeste mensen heeft met corona en de meeste doden hieraan. Ook in China zijn er meer gevallen gezien van corona-infectering. Is het aan het verzwakken is moeilijk te zeggen want een virus kan uiteindelijk ook muteren. Er is geen duidelijk antwoord maar het virus zelf verzwakt niet. De impact is ook niet helemaal duidelijk en zijn er verschillende meningen. Er is dus geen feitelijk onderbouwd duidelijke mening.

Nee, het virus is niet het aan verzwakken. Integendeel: de verspreiding neemt in 81 landen nog altijd toe. Met 150.000 gevallen per dag. De VS en Brazilië lopen voorop. De temperatuur lijkt hierbij geen rol te spelen. Hoe dodelijk het virus is, hangt onder meer van de gezondheidszorg van het land af. Van de besmette personen overlijden 0,4 tot 3,6%. In gebieden met veel vergrijzing is het sterftepercentage ook hoger.

Toegevoegd op 22 juni 2020 07:17: tekst
Bronnen:
https://www.nature.com/articles/d41586-020-01738-2
https://www.profielactueel.nl/onafhankelij...
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Het typische van virussen (en bacteriën) is hun eigenschap om te muteren. Ook het coronavirus kan muteren tot gevaarlijker varianten waartegen we uiteindelijk misschien zelfs niets kunnen doen. Virologen zijn ervan overtuigd, dat er al een aantal mutanten zich aan het verspreiden zijn. Verzwakken zal dus zeker niet het geval zijn. Door de mutaties zal het virus zixh VERSTERKEN, net zoals dat bij het HIV is gebeurd.

Bronnen:
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/...
https://www.hartvannederland.nl/nieuws/202...
https://www.newscientist.nl/nieuws/twee-ve...

Ja, het virus verzwakt in een bepaald opzicht. Er zijn stammen, strings, van een bepaald virus, zo ook bij COVID19. De dodelijkste strings sterven uit, omdat hun gastheren komen te overlijden. Dus hebben virussen de neiging om na verloop minder dodelijk, maar wel nog besmettelijker te worden. https://www.nieuws365.be/news/18244/toparts-het-coronavirus-is-aan-het-afzwakken-en-kan-zonder-vaccin-verdwijnen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100