Hoe kom ik als burger aan een mondkapje?

Ze zijn niet te koop bij apotheken of drogisten.

Toegevoegd op 07 mei 2020 06:20: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Denk dat je ze zelf moet maken,want in de meesten drogisterijen of apotheken zijn deze nauwelijks meer te koop.

Bij Conrad.nl nog te koop.

De "echte" FFP2 en FFP3 maskers worden op dit moment niet zo maar gewoon verkocht. Deze worden centraal gedistributeerd voor de gehele zorgsector. De FFP2 maskers zijn ook niet nodig als particulier (uitzonderingen daar gelaten). De niet medische mondmasker, daar zijn er meerdere mogelijkheden om als particulier aan te komen: - online kopen. Er zijn best wel wat webwinkels die wegwerpmondkapjes te koop hebben. Niet de medische graad, maar die zijn o.h.a. niet nodig. - zelf maken, er zijn op verschillende websites / facebookgroepen naaipatronen beschikbaar - via websites als https://www.mondkapjesmakennederland.nl/. Die brengen vraag en aanbod per regio samen.

Op AliExpress heb je ze ook (ook in grotere aantallen). Duurt wel ff, maar zitten prima maskers tussen. Kan je tijdelijk zelf iets klussen en daarna op die andere overstappen.

Je kunt op Amazon.nl 50 stuks kopen voor nog geen € 20,-. Je ontvangt ze over een maand. Op zich nog duur: vóór de coronacrisis kostten 50 stuks € 6,-. https://www.amazon.nl/gezichtsmasker-mondbescherming-stofbescherming-infectiebescherming-adembeschermingsmasker/dp/B08576G9T6 https://www.amazon.nl/Wirezoll-mondmasker-wegwerpbare-Chirurgisch-Respirator/dp/B085B4G9TK https://www.amazon.nl/wegwerpmaskers-stofdichte-wegwerp-oorring-mondmaskers-comfortabele-chirurgische/dp/B0854NTVMR . Verder Hema: 50 voor € 49,75 https://www.hema.nl/mooi-gezond/gezondheid/ehbo-zelfzorg/mondkapjes-50-stuks-12000012.html Verder Kruidvat: 20 voor € 18,- https://www.kruidvat.nl/kruidvat-mondkapjes/p/5172238

Toegevoegd op 10 mei 2020 09:02: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100