Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Moeten keelamandelen er perse uit?

Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
2K
Amadea
5 jaar geleden
Nee. Maar het is aan te bevelen als ze vaak ontstoken zijn.
Erna55
5 jaar geleden
Wanneer een arts je vertelt dat het nodig is, dan is is het zeker aan te raden.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Nee hoor, niet per se. Net zoals bij de blindedarm is het verschillend, persoonlijk. Bij de een is er last van ontsteking(en) en bij de ander niet.

Wanneer is het gewenst om de keelamandelen te verwijderen?
De beslissing om de amandelen te verwijderen is afhankelijk van de ernst van de klachten. Ook de frequentie van de klachten – hoe vaak treden ze op – speelt hierbij een rol.

Ontstekingen
Wanneer het onvoldoende lukt om de klachten met medicijnen (pijnstillers en/of antibiotica) te bestrijden of als er te vaak medicijnen moeten worden gebruikt, kan het verstandig zijn om de amandelen weg te nemen. Soms zal hierbij de neusamandel, indien nog aanwezig, ook verwijderd worden.

De amandelen kunnen ook chronisch in meer of minder ontstoken toestand verkeren. In het laatste geval kunnen klachten optreden van moeheid, lusteloosheid, snurken, matige eetlust en slechte adem (foetor ex ore).
(Lees meer...)
Toegevoegd op 04 mei 2018 18:30: bron
Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding