Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe weet je of een chiropractor goed en betrouwbaar is?

Waar moet ik op letten? ik weet al dat de beoogde kliniek aangesloten is bij een beroepsvereniging.
Ben benieuwd naar ervaringen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Lidmaatschap van een beroepsvereniging zegt over het algemeen niet zo heel veel over de kwaliteit van een behandeling. Het is meer een soort keurmerk, dat de chiropractor 'erkend' is (door de vereniging) en zijn werk doet volgens de regels die door de vereniging zijn opgesteld. Of een chiropractor goed is... ik weet het niet. Er zijn heel nare gevallen bekend van mensen die na behandeling verlamd raakten, of erger. Maar misschien bedoelde je dat niet.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Chiropraxie
http://skepp.be/artikels/pseudo-wetenschap...

Ga af op opleiding en ervaring. Vaak heb je al via via gehoord of Chiroprakters goed zijn.

Wanneer een chiropractor aangesloten is bij een beroepsvereniging, dan weet je al dat hij betrouwbaar is. Mocht hij dubieuze handelingen uitvoeren (klachten) of hij houd zijn kennis niet op peil, dan wordt hij uit deze vereniging gezet. Om het zeker te weten zou je de naam van de kliniek kunnen googlen en zoeken naar klachten.

Via je Ziektekosten Verzekering kan je navragen of deze persoon ook vergoed zal worden. Deze verenigingen hebben daar vaak al gedegen onderzoek naar gedaan en zullen geen "slechte " Chiropractors gaan vergoeden. Daarbij is het goed om te weten of deze persoon nog aansluitende richtingen daarbij heeft gedaan. Vaak gaan Fysiotherapeuten , als extra verdieping de richting van Chiropractor op. Dan weet je dat zijn achtergrond medische is en dat hij / zij weet wat ze doen. Aansluitingen bij beroepsverenigingen kan een graadmeter zijn, maar ook dit geeft geen zekerheid,daarvoor zou je eerst de voorwaarde voor aansluiting bij deze vereniging moeten weten. Veel succes !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100