Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe weet je of je aan het aarden bent?

Op internet worden veel tips gegeven om jezelf te aarden. Dit kan d.m.v. visualiseren bijvoorbeeld.

Echter heb ik verschillende oefeningen uitgeprobeerd maar doet het voor mijn gevoel niets. Kan iemand mij vertellen hoe het voelt als het wel lukt? En wat voel je er dan bij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Aarden is in dit geval een term uit de alternatieve hoek, het is niet te meten wanneer je dit 'goed' uitvoert. Je moet het zien als een gevoel van rust en kalmte, dat je bewust op die plek bezig bent met je oefening. Het is te vergelijken met mindfulness.

Heel lastig onderwerp, omdat het niet te meten is en niet is te bewijzen is. Het is een deel van een bepaald gevoel. Maar ja wat is een gevoel. Kan je ook niet meten, maar iedereen weet wel dat het bestaat, immers je kan je blij voelen, of juist verdrietig, of wanhopig, of sterk. Nu komen we een beetje in de buurt van aarden. Als je je zelf evenwichtig voelt, vol zelfvertrouwen en zelfverzekerd, dan ben je geaard. Je voelt je sterk, alsof je niet kan omvallen. Maar sommige mensen voelen er niets van, of noemen het anders. Anderen voelen energie door zich heen stromen, die via hun voeten de grond in gaat. Hun voeten kunnen daarbij erg warm worden Weer anderen menen dat de energie uit de grond komt en hun kracht geeft. Tijdens een Healing kan deze energie zo krachtig zijn, dat je tijdelijk niet van je plaats kan komen en blijf je staan waar je staat. Ze zeggen nog tegen je, ik ga zitten hoor, maar kunnen niet eens een voet bewegen Ook mensen die er totaal niet in geloven kan het overkomen. Voor sommige is dat best een angstige ervaring, je wilt gaan lopen, kijkt naar je voeten, maar er gebeurt niets, je blijft staan waar je staat. Wat later krijg je plotseling een vreemd gevoel en opeens kan je weer lopen. Zo is het geaard voelen, voor iedereen anders, van helemaal niets, tot vast staan. Ook zijn er mensen die vertellen, dat het lijkt alsof hun voeten de grond in zakken. Anderen krijgen hele zware voeten en benen en vallen soms zo maar om. Of hun voeten gaan heel erg tintelen

Toegevoegd op 09 maart 2018 20:50: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100