Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

als je een overdosis van dormeasan slaappillen slikt, kun je hier dan van dood gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, het is een homeopathisch middel. Daar zitten geen werkzame bestanddelen in, dus een overdosis is onmogelijk. Er is wel een manier dat het middel gevaar kan opleveren, dat is als je het hele glazen flesje inslikt, dat kan dan blijven steken in je luchtweg. Toegevoegd na 4 minuten: Nog een aanvulling met een nuance: Dit zit er in een flesje Dormeasan: Avena sativa 0 38%, Lupulus humulus 0 9%, Lupulinum 0=D1 1%, Melissa officinalis 0 40%, Passiflora incarnata 0 10%, Valeriana officinalis 0=D1 2%. Alcoholgehalte ca. 60% v/v Het venijn zit hem in de laatste regel. Als je 50 flesjes opdrinkt zou je je evenwicht kunnen verliezen op de trap door dronkenschap. Dat is dan nog een risico.

Dormeasan is geen homeopathisch middel, maar een kruidengeneesmiddel. In te hoge doseringen kunnen sommige kruiden wel degelijk een schadelijk effect hebben. Helaas is dit vaak niet goed bekend, omdat er geen verplichting op de fabrikanten van kruidengeneesmiddelen rust om dit uitgebreid te onderzoeken. De werkzame stoffen uit kruidengeneesmiddelen worden vaak door de lever afgebroken. Een te hoge dosering kan in theorie de leverwerking beïnvloeden. Bij de werkzame stoffen uit dormeasan zijn er overigens geen aanwijzingen dat dit gebeurt. Een overdosis dormeasan waaraan je dood kunt gaan is zeer onwaarschijnlijk, maar andere bijwerkingen kunnen wel optreden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100