Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is het verschil tussen elektronische spierstimulatie en transcutane elektrische neurostimulatie?

Wat is het verschil tussen "Transcutane Elektrische Neurostimulatie" (TENS) en "Elektronische spierstimulatie" (EMS) (?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het verschil is dat afhankelijk van de frequentie, het type puls en de vorm van de golf, en kracht van de stroom andere types zenuwvezels worden gestimuleerd. TENS prikkelt zenuwen die voor demping van pijn zorgen. EMS prikkelen vanwege een ander soort stroompje de motorische zenuwvezels waardoor de spieren gaan samentrekken. De verschillende functies van de zenuwvezels hebben elk hun eigen specifieke soort stroom nodig om geprikkeld te raken.

TENS wordt in de fysiotherapie gebruikt als een techniek om pijn te dempen. Zie het als "pijn" met "pijn" bestrijden. Het doet geen zeer, maar het lichaam maakt op deze manier lichaamseigen pijn dempende stoffen aan. EMS wordt alleen gebruikt om spieren te stimuleren. Een citaat van een website over een EMS apparaat "elektrische spierstimulatie om spierklachten en spierconditie (stofwisseling) te verbeteren". Indien je er meer informatie over wilt kan je altijd vragen! Hoop dat je vraag hier mee beantwoord is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100