Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom zijn alternatieve geneeswijzen nodig of populair?

Alles waarvan wetenschappelijk wordt aangetoond dat het werkt wordt toch gewoon opgenomen in de reguliere geneeskunst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Reguliere geneeswijzes zijn over het algemeen chemische substanties met veel bijwerkingen, en werken niet altijd voor iedereen. Veel mensen zijn erg tegen het innemen of afhankelijk worden van deze chemische middelen en willen liever natuurlijke middelen. Daarnaast is genezen met kruiden vele malen ouder dan de chemische geneeswijze, en dat maakt het ook meer vertrouwd. Mensen houden ook nog steeds vast aan allerhande huis-tuin-keuken-middelen, terwijl deze vaak ook alleen werken door het placebo effect.

Aantonen dat een medicijn of behandeling werkt is een ingewikkeld enorm kostbaar proces en studie waarbij je een controlegroep jarenlang moet volgen en ook omstandigheden en bijwerkingen moet bijhouden. De farmaceutische industrie is een miljarden-industrie die regelmatig belangen heeft dat de werkzaamheid van alternatieve middelen niet wordt aangetoond. Wanneer inderdaad informatie dat Magnesium helpt tegen restless leggs, aardappelschillen perfecte maagzuurremmers zijn dan loopt de farmaceutische industrie miljoenen inkomsten per maand mis. Ook hebben ze bijvoorbeeld liever niet een medicijn wat Herpes of kanker geneest. Beter is voor hen een middel wat langdurig ingenomen moet worden en symptomen onderdrukt, hier kunnen ze dan veel meer geld uit halen. Deze alternatieve kennis is vaak wel beter bekend langs alternatieve kanalen en is soms zeker zo waardevol en waar. De wetenschap kent ook nog niet eens 1% van de menselijke natuur, deze is vele malen complexer.