Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb heel vaak dat er slijm vast in me keel zit! Hoe kom ik daar vanaf?

Het is echt heel irritant! Bedankt x

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat bij mij altijd gied werkt is sporten. Wel alles op gorgelen en uitspugen dan. Maar diir sporten komt het bij mij altijd los!

Je kan gebruik maken van slijmoplossers. Wat ook (kan) helpen is 'Natterman Mucodyne' tegen vastzittende hoest dat veroorzaakt word door slijm. Toegevoegd na 2 minuten: Een andere goede slijmoplosser is Fluimucil die je gewoon kan krijgen bij een drogist.

Dat kan je loskloppen, met een schuin naar boven gehouden vlakke hand stevige klopjes geven op het bovenste deel van je borst, net onder de hals. En dan schraapgeluiden maken met je keel (gggghh, gggghh). Klinkt voor huisgenoten niet zo aangenaam, dus kan je het best op je eigen kamer doen met de deur dicht. Als dat goed gaat krijg je het slijm los in je mond en dat kan je dan doorslikken of, als het vies smaakt, uitspugen. Lukt het op die manier niet dan kan je gorgelen met Molkosan (dat is verdunde melkwei).

Misschien drink je veel melk? Dan beperk je dit beter. Sowieso is koemelk niet zo gezond als de meeste mensen denken.

verse ananas met de staafmixer pureren en opdrinken, dat is een medicijn wat langdurig gebruikt mag worden.

In de ochtend yoghurt eten, hierdoor komt het slijm uit de keel direct los.

Bronnen:
eigen ervaring.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100