Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik zoek een recept voor een natuurmiddel tegen hypothyreoidie (vertraagde schildklier)! Wie kan helpen?

Het gaat om het recept (de verhoudingen, de manier van maken) om met het plantje sempervivum tectorum, (engels: houseleek), honing en sesamzaad, het middel tegen hypothyreoidie te maken. Dit dan in plaats van het nemen van pillen elke ochtend.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zeker zijn er oplossingen vanuit de natuurgeneeskunde, maar geen kant en klare. Ik advieseer je naar een natuurarts te gaan, die bekijkt welk middel voor jou het beste is, omdat het afhankelijk zou kunnen zijn van ander zaken zoals leeftijd, overgewicht, medicijngebruik e.d. Ook heeft bepaald voedsel hier invloed op, het is dus niet zo maar wat slikken, er zit veel meer aan vast. heel terecht dat je wat anders wil dan zo maar pillen slikken. je lever moet het allemaal maar zien te verwerken. Trouwens ook voor je lever is het juiste voedsel erg belangrijk en zeker ook wat je drinkt!

ik heb hele goede ervaringen met een visceraal therapeut

Helaas bestaat er geen enkel natuurlijk middel tegen een hypothyreoïdie. Er zijn zelfs middelen die een nog gedeeltelijk werkende schildklier nog kunnen ontregelen. Waardoor je dus van de regen in de drup komt. Schildklierpillen bevatten hetzelfde hormoon als de eigen schildklier maakt. In feite dus geheel natuurlijk! Alleen in de fabriek identiek nagemaakt. Gelukkig maar. Want zonder die schildklierhormonen kun je niet leven. Ga dus vooral niet rommelen met natuurlijke of andere geneeswijzen die je beloven de schildklier te genezen. Een enkele maal is er spontane genezing (door een ontstekingsreactie na de zwangerschap bijvoorbeeld). Maar meestal is de schildklier gedeeltelijk of helemaal kapotgemaakt door het eigen afweersysteem. Een foutje van je eigen lichaam dus. En wat eenmaal stuk is kun je niet meer repareren. De huid kan dat wel, maar helaas onze schildklier kan zich niet repareren. Dus vul je het tekort of helemaal het gebrek aan schildklierhormoon aan met schildklierhormonen uit pillen. Je neemt toch ook ijzer bij bloedarmoede? Of vitB12 bij vitB12 tekort? Omdat een schildklieraandoening meestal blijvend is, zit je je leven lang vast aan de pillen. Gelukkig maar, bedenk dat zo'n 60 jaar geleden nog mensen uiteindelijk (als de schildklier helemaal niets meer doet) dood gingen aan deze aandoening! En stop NOOIT zonder overleg met een arts met pillen. Meestal zal de arts zeggen: het kan niet. Een enkele maal (bijvoorbeeld na een tijdelijke hypothyreoídie na de zwantgerschap) zal de arts (meestal een specialist: endocrinoloog) een patïënt laten stoppen met pillen onder strikte controle om te kijken of de schildklier zich heeft hersteld. Lees hier wat iedere schildklierpatiënt zou moeten weten over schildklierhormoon in pillen: http://www.schildklier.nl/media/www_schildklier_nl/files/sm4_2007-p3-6.pdf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100