Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan je het best gebruiken bij piekeren Valeriaan of Passiflora? of misschien iets anders homeopatisch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Valeriaan en Passiflora helpen beiden goed tegen het piekeren.

Ik zou voor de Passiflora gaan. Valeriaan wordt gebruikt voor goede nachtrust, het kan dus zijn dat je hier gedurende de dag wat moe van wordt. Wel kun je een combinatie van gebruiken: overdag Passiflora en voor de nacht Valeriaan wanneer je door het piekeren slecht slaapt.

valeriaan word ik zelf altijd een beetje duf van om eerlijk te zijn. passiflora helpt wel, maar het verschilt ook een beetje van persoon tot persoon wat helpt. Ik vond nog een site voor een gratis probeer zakje: http://www.avogel.nl/passiflora/

Het 100% natuurlijke Hyperiforce forte + sint-janskruid van A.Vogel helpt bij een neerslachtig en lusteloos gevoel. Het bevat sint-janskruid (Hypericum perforatum) dat bekend staat als 'zonneschijn voor de geest'. Een toepasselijke naam, gezien de ondersteuning die hij biedt bij een neerslachtig en lusteloos gevoel. Bij gebruik voelt u zich geestelijk opgefrist en kunt u de druk van het dagelijkse leven goed aan.

Bronnen:
http://www.avogel.nl/webwinkel/producten/h...

Neuraphyt van steigerwald werkt in de meeste gevallen uitstekend!. Het bevat Melissae folium, Passiflorae herba en Valerianae radix.

lavendel helpt ook goed bij piekeren. De etherische olie verstuiven in je woning, enkele druppels op je zakdoek doen,... Het kan je helpen om de rust te vinden

Piekeren is een natuurlijk iets en het betekent dat je aan het ontwikkelen bent. Behalve voor een examen, tentamen of belangrijke sollicitatie zou ik dan helemaal niets gebruiken wat betreft medicijnen. Ik kopieer een antwoord dat ik ook aan iemand anders heb gegeven die met een vraag over piekeren zat: "Ga dagelijks even 5 tot 30 minuten mediteren. Dus eigenlijk zo lang je zelf wilt. Zo krijg je wat meer ruimte in je hoofd en ook meer de kans om dingen van een ander perspectief te zien. Het voordeel is dat mediteren nog meer bijwerkingen heeft die ervoor zorgen dat je jou leven een stuk fijner zal ervaren ;) - Uitleg over meditatie: http://bit.ly/igCOsy - Eenvoudige beginnerstechnieken: http://bit.ly/gjVnPI Naast dagelijks even mediteren kan je met NLP vrij eenvoudig van piekeren afkomen. Een goede en gratis methode daarvoor vind je in dit filmpje van Joost van der Leij. Zo vaak mogelijk doen wat in het filmpje gezegd wordt, dus telkens als je aan het piekeren bent en je zult zien dat je er binnen vrij korte tijd vanaf bent :) - Link naar de pagina waar het filmpje op staat: http://bit.ly/gZKFLe " Ik hoor graag van je of je hier baat bij hebt :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100