Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe oud kan een mens worden?

Stel: je maakt een mens compleet perfect van zaadcelletje tot bejaarde, laat hm alleen gefilterd lucht en water binnen krijgen, geen virussen, exact het goede eten. Kortom; alles dat een mens nodig heeft om zo oud mogenlijk te worden. Hoe oud zouden we een mens dan kunnen laten worden? En zou ie echt ouder worden dan normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zijn allemaal dingen die genetisch zijn bepaald en dus alsnog onderling extreem kunnen verschillen. En je kunt bijvoorbeeld ook kanker krijgen zonder externe oorzaak, telt allemaal mee.

Alsnog hoeft een mens dan nog niet heel oud te worden ! Ik hen laatst een verhaal gehoort over een vrouw en zij rookte af en toe en dronk af entoe een glaasje wijn. Toch was ze in de hondert!

Een mens in die omstandigheden zou volledig moeten worden afgesloten van alle contact met de buitenwereld, en zal dus naar alle waarschijnlijkheid de eerste paar levensjaren niet overleven. Voor een mens zijn aandacht, liefde, warmte, troost, vertrouwen en veiligheid namelijk nog veel belangrijker dan voedsel, en zonder worden we niet oud. Maar dat stukje even daargelaten : als je dus nooit ziek zou worden en geen extra schade zou oplopen door vervuilende invloeden van buiten af, dan nog heeft het lichaam zelf een soort ingebouwde klok waardoor op een gegeven moment de celschade niet meer wordt gerepareerd en de veroudering toch echt in rap tempo inzet. Al je goede intenties ten spijt, zul je dus niet boven een normale maximaal haalbare leeftijd komen van tussen de 85 en de 100. Op die leeftijd sterf je namelijk gemiddeld gewoon van ouderdom. Negatieve invloeden door ziekte, voeding, gifstoffen en dergelijke, maken gewoon dat je die maximale leeftijd niet bereikt. En uitschieters (ruim boven de 100) zijn er natuurlijk altijd, die zullen er ook altijd blijven. Maar waarom zou je in dergelijke laboratoriumomstandigheden in hemelsnaam meer dan 100 jaar willen leven ?? IK moet er werkelijk niet aan denken. Met 'leven' heeft 'in leven zijn' namelijk maar weinig raakvlakken.....

Ik zal je vertellen mijn moeder is 91jr.eet pas s'avonds om een uur of zes,gebruikt geen vitamine enz. Liefde heb ze niet echt gekend,en nu al jaren niet meer.Ze loopt behoorlijk hard ,mankeert helemaal niets(lichamelijk). Ze word alleen een beetje doof,en heeft een bril nodig (nu).Drinken doet ze ook heel weinig,dus ik denk dat je dit mee heb gekregen ieder mens is anders wat dat betreft.Ik begrijpt zelf niet hoe mijn moeder zonder dit alles zo oud is geworden.

Onder perfecte omstandigheden wordt een mens zeker ouder dan normaal. Momenteel zijn er mensen van ca 115-117 jaar oud als oudste mensen. Dit zijn de die-hards omdat ze goede genen hebben. Hoe snel jouw systeem in verval raakt(ziektes etc) ligt dus grotendeels aan jouw blauwdruk in je DNA, daarnaast aan die perfecte omstandigheden. De mens wordt door de medische wetenschap steeds ouder omdat ziektes eerder gediagnosticeerd worden, beter behandeld kunnen en fout leefgedrag vermeden kan worden. Nu is 85-100 de gemiddelde leeftijd in het westen, dat zou over tientallen jaren zomaar 120 kunnen zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100