Hoelang duurt het voordat het gestorte geld vanuit nederland op de belgische bankrekening bijgeschreven staat?

En komen hier nog extra kosten bij kijken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe lang duurt een internationale overboeking? Hoe lang het duurt voordat het overgemaakte bedrag op de rekening van de ontvanger is bijgeschreven, hangt af van de manier waarop u het bedrag heeft overgemaakt en van de ontvangende bank. Vanaf het moment dat de betaling bij de ING binnen is de duur: * Europabetaling: het bedrag staat na uiterlijk 3 werkdagen op de rekening van de ontvanger * Wereldbetaling: het bedrag staat na gemiddeld 5 werkdagen op de rekening van de ontvanger, maar kan voor sommige landen langer duren * Bankcheque: de periode varieert van 3 dagen tot 3 weken en is mede afhankelijk van het tijdstip waarop de begunstigde de cheque inlevert Toegevoegd na 42 seconden: Voorwaarden gratis geld overmaken en ontvangen * Gebruik IBAN en BIC * Bedrag alleen in euro’s * Maximaal € 50.000 * Alleen betalingen naar een bankrekening binnen de EER* Voldoet uw betaling niet aan deze voorwaarden? Dan wordt de betaling verwerkt als Wereldbetaling, met de kosten die hiervoor verschuldigd zijn

Je hebt nodig het IBAN nummer van de begunstigde, en de swift/bic code van de begunstigde bank. Als je die hebt, en het bedrag is onder de 50.000 euro dan kun je kiezen voor kosten shared. Dan is de overboeking net zo duur als een normale binnenlandse overboeking (gratis dus meestal) Ik kon zo snel niet vinden hoe lang het duurt.

Bronnen:
http://forum.fok.nl/topic/812756

Als je het geld overmaakt via een standaard EU-overschrijving, als je voor SHA kiest (SHAred costs), als je BIC en IBAN gebruikt, en als het bedrag niet hoger is dan een paar duizend Euro, zijn de kosten nul. Hoe lang het duurt hangt af van de banken. Reken op een werkdag of drie tot maximaal vijf. Vaak gaat het sneller (bijvoorbeeld tussen Nederland en Duitsland: meestal één werkdag, soms twee), maar daar kun je niet bij alle landen van uitgaan. Toegevoegd na 7 minuten:   Ik dacht dat het maximumbedrag waarbij het gratis is € 12500 was, maar dat blijkt intussen te zijn verhoogd tot 50 k€.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100