Wat is het verschil tussen huren en leasen?

Het gaat in dit geval om een waterkoeler.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iets dat je huurt is in geen enkele vorm je eigendom, je mag het alleen gebruiken. Iets dat je least is OOK niet van jou, maar voor de belasting wordt wel een deel van de waarde als inkomen gezien (denk aan een dure auto die je normaliter nooit zou kunnen betalen). Het systeem is ongeveer hetzelfde, in de praktijk merk je ook weinig tot geen verschil, maar voor de belasting zijn ze verschillend. Toegevoegd na 2 minuten: Bij een lease-systeem is er eigenlijk sprake van een soort 'lenen tegen betaling' waarbij je uiteindelijk het te leasen goed kunt kopen voor een restwaarde.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Huren
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lease_%28over...

Het verschil is tussen huren en leasen is erg klein. Bij leasen is er een optie tot koop voor degene die least, terwijl bij huur deze optie niet aanwezig is. Oftwel: als je huurt blijft de verhuurder altijd de eigenaar. Als je least is na een bepaalde periode tegen een vooraf afgesproken prijs (vaak een symbolisch bedrag) de geleaste object van jou.

Leasen is een vorm van huren maar dan met een semi-permanent karakter. Voor langere tijd dus. Voor leasen zal de belastingdienst je absoluut niet aanslaan, maar ingeval van een auto wel voor een evt. vergoeding die je hiervoor krijgt van je baas.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100