ik heb 1500 schuld bij de belastingdienst en ga op vakantie naar het buitenland. kan ik vliegen?

ticket kado gekregen

Weet jij het antwoord?

/2500

ik denk het niet. volgens mij word je er uitgehaald bij de paspoort controle. als ik jou was zou ik mijn schuld betalen voordat je op reis ga want anders kom je wel in de problemen en moet je betalen voordat je de luchthaven verlaat. je kan er uiteraard ook voor kiezen om niet op reis te gaan.

Er zijn wel meer mensen met belastingschulden die aanzienlijk hoger liggen dan die €1500,-. In principe kunnen ze je eruit vissen bij de douane maar ik denk niet dat je op "de lijst" staat. Had je nou een schuld van een paar ton dan was het een ander verhaal geweest. De belastingdient doet dit alleen als er gevaar is dat iemand voorgoed de wijk neemt, dat zul jij toch niet doen om die 15 meier...

U hoeft niet bang te zijn bij de douanecontrole aangehouden te worden. De ontvanger van de Belastingdienst geeft pas een zogenaamde paspoortsignalering als de belastingschuld hoger is. Dat betekent dat de gemeente bij een (hoge) belastingschuld geen nieuw paspoort geeft als het verlopen is en dat je bij douanecontrole aangehouden kunt worden en je paspoort wordt ingenomen. Op gezag van registeraccountant A.P. de Ruyter (zie bron hieronder) is de angst om 'uit de rij gehaald' te worden terecht als er een belastingschuld van meer dan € 2000 is. Aangezien bij reizen buiten de EU altijd het paspoortnummer wordt ingetoetst is de kans heel groot dat de douane een belastingschuld (van meer dan € 2000) ziet. Als de schuld lager is er niets aan de hand.

Bronnen:
http://www.gratisadviseurs.nl/question.php...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100