Kan een pintransactie worden doorgevoerd zonder het invoeren van een pincode?

Ik ben een aantal dagen in Riga geweest. Hier heb ik in een winkel een artikel gepind. Zonder dat ik een code heb ingetoetst en zonder op OK te hebben gedrukt heb ik wel een 'betaald' bonnetje gekregen. Degene met wie ik op reis was heeft daar ook iets gekocht en heeft wel een pincode moeten intoetsen.

Het gaat hier om een gewone debitkaart van de Rabobank.

De transactie is nog niet verwerkt (ben net terug). Zou het geld afgeschreven worden of niet? Oftewel: kan er zonder invoeren van een pincode geld van debitkaart worden afgeschreven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In het buitenland kunnen ze jouw pinpas gebruiken zoals wij het gebruik van een creditkaart kennen. Je hoeft dus alleen je pas af te geven, geen pincode in te toetsen of op ok te drukken.. Wel zou ik altijd in je afschriften het bedrag controleren!

ja dat is mogelijk jullie hebben waarschijnlijk niet van dezelfde bank het pasje gebruikt ik heb ook wel eens dat ik me pas afgeef bij een benzine pomp en dat ik niet hoef in te toetsen maar wel een bon krijg

In sommige landen is het inderdaad zo dat je die pincode niet hoeft in te toetsen. In Italië verschilt het per winkel of benzinepomp! Het hoe en wat ervan snapte ik ook niet helemaal :). Maar het geld wordt in ieder geval afgeschreven.

als je pint denk ik van niet, een pin transactie heeft altijd je pincode nodig. wat wel kan zijn is dat het om een combi kaart gaat (pinpas en credit kaart ineen) als dat zo is dan kan het zijn dat u met creditkaart heeft betaald. daar is niet altijd een code nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100