ik heb geen vaste woon en verblijfplaats maar heb ik recht op ww

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, om in Nederland in aanmerking te komen voor een uitkering heb je een vast adres nodig en dat mag geen postbus zijn.

Iedereen heeft rechten. Alleen moet je ingeschreven zijn in het bevolkingsregister en een postadres hebben.

Zonder een vast adres gaat dat niet lukken, misschien lukt het via het adres van familie of vrienden.

Het lijkt me verstandig als je bij de Sociale dienst langsgaat in de plaats waar je het meeste bent. Daar kunnen ze je alle informatie geven die je nodig hebt! Per stad is het namelijk verschillend hoe een aanvraagprocedure verloopt... Ik weet je leeftijd niet, maar als je onder de 23 bent, kun je beter naar het jongerenloket van de Sociale dienst gaan. Er zijn verschillende nacht- en dagopvangen, bijvoorbeeld van het Leger des Heils, die je ook kunnen helpen bij dit traject. Het aanvragen van een uitkering is nogal een bureaucratisch gedoe en dan kan het wel eens helpen als iemand van een instantie voor je belt of met je meegaat.... Succes ermee!

Hier een voorbeeld van Utrecht, zo zal er meer zijn, even googelen: Dak- en thuislozen, en dan jouw gemeente, succes! "Uitkering voor daklozen Dak- en thuislozen * Startpagina * Daklozen o Uitkering voor daklozen * Vluchtelingen * Thuislozen Uitkeringsbedragen voor dak- en thuislozen per 1 januari 2008 U bent jonger dan 21 jaar, zonder ten laste Alleenstaande € 207,52 Gehuwden; beiden zijn 18, 19, 20 jaar € 415,03 Gehuwden; een van beiden is 21 jaar of ouder € 808,04 U bent 21 jaar of ouder, zonder ten laste komende kinderen Alleenstaande € 600,52 Gehuwden; beiden zijn ouder dan 21 jaar € 1.201,05 Daklozentoeslag Toeslag voor alleenstaande daklozen 5% € 60,05 Bedragen netto per maand, exclusief vakantiegeld. Bij de bijstandsuitkering hoort ook 4.7% vakantiegeld. SoZaWe spaart dit voor u. Met de uitkering van de maand mei of juni krijgt u dit uitbetaald. Toegevoegd na 3 minuten: Ga anders langs bij Stichting MEE, die gaan letterlijk mee om je te helpen. http://www.mee.nl/

Bronnen:
http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=272229

Als je geen vaste woon of verblijfplaats hebt, dan kun je een postadres regelen bij het Leger des Heils of bij een van de daklozenopvangadressen. Met dat adres kun je een uitkering aanvragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100