Hoe krijg ik nu een onafhankelijk (eerlijk) advies om geld dat vrij komt tegen een hoge rente weg te zetten voor de studie van de kids?

waar laat ik mijn spaarcentjes waarvan ik af en toe iets nodig heb.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoge rentes zijn er momenteel niet. Te denken valt aan een deposito voor een aantal jaren, als je nog enige rente wilt maken. Dan natuurlijk wel goed kijken bij de boete in het geval van een voortijdige opname.

Ik weet niet hoe oud je kids zijn, maar ik heb onlangs een rekening afgesloten bij de Onderlinge 's Gravenhage. Ik krijg daar 2,5% rente en deel mee in de winst. De winst is gemiddeld over de afgelopen 120 jaren 4,5% geweest zodat je rendement op 7% komt. Let wel op, het geld staat 15 jaar vast, dus als je kinderen ouder zijn misschien geen optie. Maar ik vind dit na jaren zoeken de beste rekening die er is.

Nieuw bij de Rabobank is doelsparen. Mooie rente, zeker als je nog lang voor je kinderen kunt sparen. Niks geen gedoe met beleggen oid.

Wat je hiervoor zou kunnen gebruiken zijn vergelijkingssites die aansluiten bij jouw situatie en wensen. De eerste twee zijn specifiek gericht op spaarrentes, de onderste om de beste vergelijkingssites weer te vergelijken (deze is toegespitst op spaarrente). De hoogst genoteerde rente die ik tot nu toe kon vinden was: 4,5%. Het zijn echter barre tijden voor rentes na de kredietcrisis... Alsnog, succes!

Bronnen:
http://www.independer.nl/spaarrekening/intro.aspx
http://www.snakewool.nl/vergelijk/spaarrente.htm
http://www.spaarinformatie.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100