maandsalaris vakantiegeld

Ik heb in 2009 heel het jaar gewerkt. Bij dienst uittreding heb ik vakantiegeld voor het jaar 2010 ontvangen.
Vanaf 2010 werk ik bij een andere bedrijf en in de maand juni wordt ik net geen de helft van mijn MAANDSALARIS uitbetaald ?
weet er iemand iets inverband met deze regeling?

Weet jij het antwoord?

/2500

je hebt in juni ook nog maar een half jaar gewerkt, dus krijg je vakantiegeld over een half jaar. Door hogere belasting is je vakantiegeld netto altijd minder dan je maandelijkse netto bedrag

Vakantiegeld bouw je op, je hebt dus vakantie geld over 2009 ontvangen toen je uit dienst ging.(wat je als je daar was blijven werken in 2010 had gekregen) Je bent weer opnieuw begonnen met opbouwen toen je een nieuwe baan kreeg, die heb je nu een half jaar, dus heb je recht op een half jaar vakantie geld.

Van vakantie geld gaat extra belasting van af, hoe het precies zit weet ik niet meer, ben in het verre verleden ook eens heel teleurgesteld geweest.

8% van je maandsalaris, vermenigvuldigd met het aantal maanden (6) dat je voor het nieuwe bedrijf werkt. Dat is 48% bruto van je bruto maandsalaris. Klinkt precies goed, inderdaad net niet de helft van een maandsalaris. Samen met het vakantiegeld dat je bij uitdiensttreding van je vorige bedrijf hebt gekregen, heb je weer de volle mep. En volgend jaar krijg je bij dit bedrijf weer de volle mep.

Je krijgt vakantiegeld (meestal mei) naar evenredigheid van het aantal maanden dat je gewerkt hebt, vanaf de vorige keer dat het vakantiegeld werd uitgekeerd. Dus in jouw geval in juni over de eerste zes maanden bij je nieuwe baas. Vakantiegeld valt doorgaans in een hoger belastingtarief. Dat is niet meer dan een voorheffing, en dat wordt bij de belastingaangifte verrekend. Als blijkt dat je totale jaarinkomen zodanig is, dat je niet onder een hoger belastingregiem valt, dan krijg je dat gewoon terug.

Geen probleem, als het goed is krijg je ook je 13e maand nog, en die is wel volledig!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100