Hoe ruil ik mijn zilveren tientjes in tegen de nominale waarde?

Ik heb 10 zilveren tientjes, van de geboorte Amalia. Deze hebben een nominale waarde van 10 euro per stuk dus in totaal 100,-. In principe is het een wettig betaalmiddel, en zou iedere winkel deze munt gewoon moeten accepteren als 10 euro. Dit gebeurt echter niet, omdat men het vaak niet vertrouwt of niet weet. Inwisselen bij een kantoor wil ik eigenlijk ook niet want die geven er gewoon de zilverprijs voor. Waar enhHoe krijg ik toch de nominale waarde weer voor mijn zilveren tientjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Jekunt ze inleveren bij een bank (bjvoorbeeld storten op je eigen rekening). Maar waarom zou je ze niet verkopen? Mogelijk/waarschijnlijk krijg je er dan iets meer voor.

Bronnen:
https://www.marktplaats.nl/z/10-euro-amali...

Je hebt keus: Klantenservice ING gebeld: nee, wij doen hier niets meer mee. TIP: neem contact op met De Nederlandsche Bank vraag een formulier op en regel e.e.a. verder met DNB. of 'Goudwisselkantoor' Herdenkingsmunten zijn wettig betaalmiddel in Nederland en blijven uiteraard te allen tijde de nominale waarde behouden. Hier kunt u uw herdenkingsmunten inruilen voor de nominale waarde. U kunt hier ook verzamelingen inleveren. Zoek hier een inleverpunt bij u in de buurt. https://www.knm.nl/munten-verkopen/nl/page/2319/ Bij een reguliere bank kan het niet meer. Wel en wellicht voor meer kun je ze verkopen op een verzamelsite of -beurs. . https://www.knm.nl/munten-verkopen/nl/page/2319/ https://www.goudwisselkantoor.nl/verkopen/... https://www.dawsongold.nl/encyclopedie/zil...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100