En / of rekening

Mijn vriend en ik gaan een huis kopen., Volgens mij is het dan gebruikelijk om een en / of rekening te hebben. Nu hebben we allebei een girorekening. Zelf zit ik er aan te denken om van beide rekeningen en / of rekeningen te maken en dus niet een derde rekening te openen als en / of rekening. Maar is dit verstandig?

Toegevoegd na 4 dagen:
zo als het er nu uitziet houden we beide onze rekening die dan weer gezamenlijke rekeningen worden. Alle kosten mbt het huis gaan van mijn rekening af en van het salaris van mijn vriend wordt een groot deel weer op mijn rekening doorgestort.

Weet jij het antwoord?

/2500

hier thuis hebben mijn ouders samen 1 rekening, en me vader apart 1 en me moeder net zo. het huis staat op mijn moeders naam, zodat als ze mochten scheiden, mijn moeder hier zou kunnen blijven wonen(met kinderen, ik dus). de rekening van mijn vader gebruiken we voor primaire behoefte, voedsel etc. de rekening van mijn moeder gebruiken we voor duurdere uitgaven, nieuwe wasmachine bijvoorbeeld, of vakantie.

Ik zou een aparte rekening openen. Op die rekening stort je de bijdrage voor de maandelijkse kosten (Welke je op basis van 50-50 split, of op basis van inkomsten verhouding kan opdelen). Dan hou je elk je eigen rekening, waar je eigen geld hebt. Dan kan je EN zelf besluiten wat je leuke dingen vindt EN je kan elkaar af en toe verassen met wat leuks wat niet van het 'huishoudgel' komt.

Ik zou toch echt gewoon een 3e rekening openen die als en/of-rekening dient en waar alle gezamenlijke zaken van betaald worden. Dan houden jullie toch zeggenschap over jullie eigen rekening. Mocht de relatie ooit stuklopen is uit elkaar gaan op die manier veel makkelijker. Misschien vinden jullie die reden op dit moment onzin, maar je weet natuurlijk nooit hoe het leven loopt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100