Wat wordt bedoeld met het huishoudinkomen?

Ik las op een website dat er gevraagd wordt om het (huishoud)inkomen, bij het willen huren van een appartement. Wat is een huishoudinkomen?
Is dit het bedrag wat je in een jaar bruto of netto verdiend hebt?
https://www.woonzorg.nl/ik_zoek/onze_dienstverlening/inkomenseisen

Toegevoegd op 07 november 2019 10:07: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Het (huishoud)inkomen is het bedrag wat de bewoner(s) van het appartement gezamenlijk ontvangen. (de achterliggende vraag is: kunnen de bewoners de huur opbrengen ?) Het bruto salaris kun je niet als geheel uitgeven en is dus geen nuttig gegeven in deze context. Dus zal het netto-bedrag bedoeld zijn.

Het totale bruto jaarinkomen van alle leden van het huishouden, dus ook dat van inwonende kinderen. . Bewijs van huishoudinkomen Om je huishoudinkomen vast te stellen kan een woningcorporatie vragen naar: - een inkomensverklaringen van de Belastingdienst; - laatste aanslagen of voorlopige aanslag inkomstenbelasting; - laatste uitkerings- of salarisstrookjes (alleen als geen belastinggegevens beschikbaar zijn); ___________ Correctie: inwonende kinderen worden niet meegerekend. Rijksoverheid Bij de toewijzing van een sociale-huurwoning kijkt een woningcorporatie naar het huishoudinkomen van u en uw eventuele partner. Uitgegaan wordt van het ‘verzamelinkomen’ zoals de Belastingdienst dat hanteert. Bij de berekening van uw huishoudinkomen wordt uitgegaan van het geregistreerde inkomen dat de Belastingdienst gebruikt. Op uw aanslag heet dit inkomen uw verzamelinkomen. Hieronder vallen: • inkomen uit werk en woning; • inkomen uit dividend en aandelen; • inkomen uit sparen en beleggen. Het inkomen van inwonende kinderen (minderjarig en meerderjarig) hoort niet bij het huishoudinkomen. Het verzamelinkomen is dus het bruto inkomen in die zin dat de belasting er niet af is gehaald. Ook de heffingskortingen of een teruggave van de belasting is er niet vanaf. Dat betekent ook dat u dit inkomen niet in handen krijgt, maar dat het de basis is voor de loonheffing en de inkomstenbelasting. Wat er wel af wordt gehaald zijn: - de aftrekposten, zoals de fiscale aftrekposten eigen huis. - de vrijstellingen bij het sparen. - de persoonsgebonden aftrek, zoals de betaalde alimentatie, studiekosten of ziektekosten.

Toegevoegd op 07 november 2019 10:29: bron
Bronnen:
https://www.dfbonline.nl/begrip/13467/huis...
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/h...
https://financieel.infonu.nl/belasting/797...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100